Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της ομηρίας σε καφέ του Σίδνεϊ και όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα πρόκειται για τον 49χρονο Ιρανό Μαν Μαρόν Μονίς.

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο 49χρονος που κρατά πολλούς ομήρους στο καφέ Lindt, είναι σκληροπυρηνικός μουσουλμάνους κληρικός και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές δυνάμεις

ΝΩΡΙΤΕΡΑ –  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το Σίδνεϊ της Αυστραλίας (09:45 τοπική ώρα), καθώς σύμφωνα με αναφορές τουλάχιστον ένας ένοπλος, πιθανότατα ισλαμιστής, έχει καταλάβει καφέ της πόλης με το όνομα Lindt Chocolate Cafe και κρατά άγνωστο αριθμό ομήρων.

http://edition.cnn.com/2014/12/15/world/asia/australia-sydney-hostage-situation/index.html?hpt=hp_t1

 Οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες. Σύμφωνα με το CNN τουλάχιστον 10 άτομα βρίσκονται όμηροι, ενώ ο Guardian μιλά για έναν αριθμό οκτώ έως και πενήντα ατόμων.

Η αναπληρώτρια επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Κάθριν Μπερν δήλωσε πως οι όμηροι “δεν φθάνουν τους 30”. Νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Lindt Australia Στιβ Λόαν είχε δηλώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Business πως στο καφέ εργάζονταν γύρω στους 10 ανθρώπους και υπήρχαν “πιθανόν 30 πελάτες”, αν και είχε διευκρινίσει πως πρόκειται για μια εκτίμηση. Η Μπερν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως ο ένοπλος έχει βλάψει κάποιον από τους υπόλοιπους ομήρους.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Άντριου Σίπιον, δήλωσε ότι οι αρχές δεν είναι ακόμη σε θέση να πουν με βεβαιότητα εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία η αστυνομία έχει έρθει σε επικοινωνία με το δράστη, ο οποίος αρνείται κατά τις ίδιες πηγές να δηλώσει τα κίνητρα της ομηρίας.
«Παγωμένοι» παρακολουθούν τα γεγονότα και οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κρατών. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντα Μόντι εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το περιστατικό μέσω twitter.

Related Post