Η Έφη Αγραφιώτη και ο Γιώργος Κοντραφούρης επιστρέφουν στο Μέγαρο για να προσφέρουν στο κοινό ένα μουσικό πρόγραμμα στις παρυφές της κλασικής και της τζαζ.

 

Στη συναυλία τους, την Τετάρτη 20 Μαΐου (8:30 μ.μ.) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, οι δύο πιανίστες θα παρουσιάσουν δημιουργίες ελλήνων συνθετών, καθώς και έργα του διεθνούς ρεπερτορίου. Tην τιμητική του έχει, στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, ο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν, με αποσπάσματα από το δημοφιλέστατο West Side Story. Η κοινή τους εμφάνιση στο Μέγαρο εντάσσεται στον Κύκλο Πιανόραμα.

Έργα σύγχρονων ελλήνων δημιουργών συνθέτουν το μουσικό τοπίο της πρώτης ενότητας της βραδιάς, η οποία θα αρχίσει με το πρώτο και τέταρτο μέρος της Ποντιακής Σουίτας του Μιχάλη Αρχοντίδη (γενν. 1942). Θα ακολουθήσουν τα έργα  Ντομένικα ρούμπα του Ιάσονα  Αντωνιάδη, Παιχνίδι για δύο του Παναγιώτη Θεοδοσίου (γενν. 1964), Δήλος του Κώστα Γρηγορέα (γενν. 1957) και In Heaven του Βασίλη Μπακόπουλου (γενν. 1940). Ο επίλογος τoυ πρώτου μέρους ανήκει στον διεθνούς φήμης Βαγγέλη Παπαθανασίου (γενν. 1943), που έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο το 1982 όταν βραβεύτηκε με όσκαρ η μουσική του για την ταινία Δρόμοι της φωτιάς. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τις Παραλλαγές για δύο πιάνα πάνω στον «Χορό της φωτιάς» (ορχηστρικό από τη συλλογή Ωδές, 1979), σε μεταγραφή του γάλλου συνθέτη και ενορχηστρωτή Συλβαίν Μοριζέ.

Σε έναν από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς της αμερικανικής ιστορίας, τον  συνθέτη, αρχιμουσικό και πιανίστα Λέοναρντ Μπέρνσταϊν (1918-1990), είναι αφιερωμένο το μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης ενότητας του προγράμματος που θα παρουσιάσουν η Έφη Αγραφιώτη και ο Γιώργος Κοντραφούρης στο ρεσιτάλ τους στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος στις 20/5. Οι δύο σολίστ θα ερμηνεύσουν πρώτα το έργο Music for Two Pianos και έπειτα τους εκρηκτικούς  Συμφωνικούς χορούς από το κοσμαγάπητο μιούζικαλ West Side Story (Cha-cha, Fugue, Rumble, Cadenza, Finale) του Μπέρνσταϊν, με τους οποίους θα κλείσει η βραδιά. Θα παρεμβληθεί η σύντομη σύνθεση για 2 Pianos: Blues, Echoes του πολυβραβευμένου νεοϋορκέζου πιανίστα, μαέστρου, ενορχηστρωτή και συνθέτη Μόρτον Γκουλντ (1913-1996).

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (Ζώνη Β), 20 € (Ζώνη Α).
Ειδικές τιμές: 5 ευρώ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) 8 ευρώ (65+, πολύτεκνοι).

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και στα εκδοτήρια (Ομήρου 8), πληροφορίες – κρατήσεις: 210-7282333 & www.megaron.gr.

 

Related Post