Σε συνέδριο στη Στοκχόλμη ….

 

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν καλεσμένος να μιλήσει στο EAT Food Forum στην Στοκχόλμη, το οποίο ξεκινάει σήμερα. Οι διοργανωτές ήλπιζαν ότι η εμφάνιση του Τόνι Μπλερ θα έδινε το μέγιστο της διαφήμισης στους σκοπούς της εκδήλωσης, όπως έγινε με παρόμοια εμφάνιση του Μπιλ Κλίντον τον περασμένο χρόνο.

eat forum
Ωστόσο, το αίτημα προσέκρουσε στα απίστευτα αιτήματα του Τόνι Μπλερ να πληρωθεί 600.000 δολάρια για μια 20 λεπτη ομιλία, ενώ η περσινή ομιλία Κλίντον είχε στοιχίσει «μόνο» 500.000 δολάρια.
Οι διοργανωτές έκαναν δεύτερη προσφορά στον πρώην βρετανό πρωθυπουργό και του  πρότειναν τα μισά για να μιλήσει. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν ολόκληρους μήνες, ο Τόνι Μπλερ ήταν ανένδοτος να κάνει έκπτωση και η ομιλία του ακυρώθηκε.
Από την πλευρά του το γραφεί του πρώην πρωθυπουργού ισχυρίστηκε ότι η ομιλία του κ. Μπλερ ακυρώθηκε γιατί είχε άλλες δεσμεύσεις.
Το θέμα έγινε γνωστό και προκάλεσε σάλο επειδή ο Τόνι Μπλερ ζητούσε να πληρωθεί 16.500 λίρες για κάθε λεπτό ομιλίας που αφορούσε την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο!
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, ένα δις άνθρωποι ζουν με λιγότερα από 1,25 δολάρια την ημέρα. Η οργάνωση ΕΑΤ δημιουργήθηκε το 2014 από την Gunhild Stordalen και τον σύζυγό της Petter, δισεκατομμυριούχους φιλανθρώπους, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της πείνας παγκόσμια.