Οι περισσότερες γυναίκες ασχολούνται με το σώμα τους και θέλουν να χάσουν ή να διατηρήσουν τα κιλά. Μπορεί να προσπαθούν χρόνια για να φτάσουν στο επιθυμητό βάρος και κάποιες να το πετυχαίνουν αλλά, μετά να ξαναγυρνάνε στα παλιά κιλά και κάποιες άλλες να μην χάνουν με τίποτα.

Αν σας συμβαίνουν τα παραπάνω, τότε σίγουρα οι πιο πολλές κατηγορείτε τον εαυτό σας και το σώμα σας. Έχετε όμως, αναρωτηθεί μήπως φταίει η δίαιτα που έχετε υιοθετήσει; Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο υπεύθυνος, που δεν χάνετε τα κιλά, να είναι η διατροφή που κάνετε.

Αυτές τις 5 ένοχες απολαύσεις μπορείτε να απολαμβάνετε και στη δίαιτα.

Οι περισσότερες δίαιτες απαιτούν να κόψετε ένα μεγάλο ποσό των θερμίδων, ώστε να έχετε γρήγορα τα αποτελέσματα που θέλετε. Και φυσικά εσείς τις προτιμάτε, ώστε να έχετε το βάρος που ονειρεύεστε σε μικρό χρονικό διάστημα. Όμως, αυτή είναι μια λάθος επιλογή, διότι μακροπρόθεσμα θα σας οδηγήσει σε αύξηση σωματικού βάρους. Και αυτό συμβαίνει, γιατί βάζετε το σώμα σας σε μια στρεσογόνος κατάσταση και αρχίζει να πιστεύει ότι λιμοκτονεί. Ως αποτέλεσμα, με το που σταματήσετε τη δίαιτα, να οδηγείστε σε κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού και το σώμα σας να αποθηκεύει, ότι τρώτε, σε λίπος, ώστε να έχει αποθέματα, σε περίπτωση που βρεθεί ξανά στην ίδια κατάσταση.

images suits1

Ένας άλλος λόγος που έχω δει τόσες πολλές αυστηρές δίαιτες να αποτυγχάνουν, είναι επειδή, οδηγούν σε πολλά αρνητικά συναισθήματα. Όταν ακολουθείτε μια αυστηρή διατροφή, αναγκάζεστε να αποχωριστείτε τις αγαπημένες τροφές, κάτι που οδηγεί σε κατάθλιψη, νεύρα και ανησυχία. Αυτά τα συναισθήματα σας αναγκάζουν να θέλετε να ξαναγυρίσετε στη παλιά σας διατροφή, για να νιώσετε καλύτερα. Και ενώ νομίζατε, ότι αν εστιάσετε στο τι τρώτε κάθε μέρα, θα νιώθατε όμορφα,ξαφνικά διαπιστώνετε, ότι το αυστηρό πρόγραμμα διατροφής μόνο θλίψη σας φέρνει. Αυτός ο τρόπος ζωής σας κάνει να βαριέστε, σας απομακρύνει από τους φίλους και γενικά σας δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι το κλειδί για μια μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους, δεν είναι οι αυστηρές δίαιτες και η ακατάπαυστη γυμναστική. Εξάλλου, εκατοντάδες μελέτες δείχνουν, ότι οι ακραίες δίαιτες προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους είτε αμέσως αφού τις σταματήσετε, είτε αργότερα στη ζωή σας.

Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην υπομονή, στο μέτρο και στην υγιεινή διατροφή. Ξεκινήστε παρατηρώντας το σώμα σας και δείτε πότε νιώθετε πραγματικά πεινασμένες και πότε θέλετε να φάτε, για να καλύψετε κάποια συναισθηματικά κενά (άγχος, λύπη, βαρεμάρα). Κάθε φορά που θα ακούσετε τον εαυτό σας να λέει ότι αυτή η τροφή είναι «κακιά ή «καλή», να του υπενθυμίζετε, ότι δεν υπάρχουν καλές ή κακές τροφές. Όλα έχουν σχέση με τη ποσότητα, αν τρώτε λιγότερο από αυτό που καταναλώνετε και εφόσον είστε υγιείς, θα μπορείτε να τα δοκιμάζετε όλα με μέτρο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Jenny.gr,