Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη «βουτιά θανάτου» που έκανε χθες 70χρονος με το αυτοκίνητό του στη Ραφήνα. Τον άτυχο ηλικιωμένο έσπευσε να βοηθήσει – ανεπιτυχώς δυστυχώς – ένας Βρετανός τουρίστας, που όπως αποδείχθηκε είναι ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους στη χώρα του. Και ο οποίος, αφού δηλώνει σοκαρισμένος που δεν τα κατάφερε, καταγγέλλει ότι εννέα στους δέκα αστυνομικούς και λιμενικούς που παρακολουθούσαν δεν έκαναν τίποτα για να βοηθήσουν τον 70χρονο, ενώ με τη δημοσιοποίηση του συμβάντος έφερε ξανά στο προσκήνιο την «μάστιγα» των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίσης…

Ο γενναίος Βρετανός, που ήδη στα social media αντιμετωπίζεται ως ήρωας από τους συμπατριώτες του, ονομάζεται Tom Bradby και είναι ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους του δικτύου ITV, ενώ θεωρείται «έμπιστος» και της βασιλικής οικογένειας, έχοντας στο βιογραφικό του και την πρώτη κοινή συνέντευξη του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα τους.

Ο Bradby βρέθηκε χθες Κυριακή στη Ραφήνα για να ταξιδέψει στα νησιά με τη σύζυγο και τα παιδιά του ότι έγινε μάρτυρας του τραγικού συμβάντος.

Μετά τη διάσταση που έλαβε το γεγονός, ο 48χρονος δημοσιογράφος δηλώνει στα social media «σοκαρισμένος και θυμωμένος», αποκαλύπτοντας ότι μόλις ένας από τους περίπου δέκα αστυνομικούς και λιμενικούς που ήταν παρόντες βούτηξαν να βοηθήσουν τον ηλικιωμένο που πνιγόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. «Οι υπόλοιποι παρακολουθούσαν. Χριστέ μου» τονίζει χαρακτηριστικά.

«Τρέμω από το σοκ και το θυμό. Τελικά οι διακοπές στην Ελλάδα ήταν δουλειά, όπως πάντα» αναφέρει σχετικά.

«Βούτηξα, προσπάθησα να τον βγάλω έξω, δεν τα κατάφερα. Σοκαριστικό αυτό που έζησα!» έγραψε σχετικά με την άκαρπη προσπάθειά του να σώσει τον ηλικιωμένο.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν πρόκειται για αυτοκτονία ή όχι, τα βρετανικά ΜΜΕ συνέδεσαν άμεσα το περιστατικό με τις αυτοκτονίες που οφείλονται στην κρίση.

Ο ίδιος ο Bradby πάντως, μετά την αναφορά και καταγραφή των γεγονότων δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα μέσω social media, ενώ αρνείται κάθε πρόσκληση σε συνέντευξη για το θέμα. Πάντως στη Βρετανία δέχεται «βροχή» από συγχαρητήρια για την ηρωϊκή και αλτρουϊστική πράξη του, ενώ οι συμπατριώτες του δηλώνουν συγκλονισμένοι από τις επιπτώσεις που έχει η κρίση στους Ελληνες.