Οι πληροφορίες που είχαμε δημοσιεύσει στα τέλη του Ιουλίου σχετικά με την πρεμιέρα ενός ηλεκτρικού SUV από την Audi στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης επιβεβαιώθηκαν.

Η εταιρεία από το Ίνγκολσταντ ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στις 15 Σεπτεμβρίου το e-tron quattro concept, ένα πρωτότυπο SUV μηδενικών ρύπων.

Το μέγεθός του το κατατάσσει ανάμεσα στα Q5 και Q7, άρα είναι πιθανόν όταν βγει στην παραγωγή – το 2018 – να ονομάζεται Q6 e-tron. Τα σκίτσα που συνοδεύουν το δελτίο Τύπου της Audi δείχνουν ένα 5θυρο SUV, με μικρές γυάλινες επιφάνειες, δυναμικές γραμμές και μεγάλους τροχούς που του χαρίζουν σπορ παρουσιαστικό. Η σχεδίασή του έχει επίσης ως στόχο τον περιορισμό της αεροδυναμικής αντίστασης (ο συντελεστής οπισθέλκουσας 0.25 cd αποτελεί ρεκόρ για off road όχημα).

Η Audi δεν ανακοίνωσε στοιχεία για τη συνδυαστική ισχύ των τριών ηλεκτροκινητήρων (ένας στον εμπρός άξονα και δύο στον πίσω) ή τις επιδόσεις, έκανε όμως γνωστό ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου του e-tron quattro concept είναι ικανές να του χαρίζουν αυτονομία άνω των 500 km. Η γερμανική εταιρεία χρησιμοποιεί την τεχνολογία που εξέλιξε για το ηλεκτρικό supercar, το R8 e-tron.

 

ΠΗΓΗ