Την πρώτη εταιρεία που λειτουργεί χωρίς ταμείο παρουσίασε χθες η MasterCard. Πρόκειται για την ακαδημία Tennis Square, που βρίσκεται στο Μαρούσι και η οποία, σύμφωνα με τη MasterCard, είναι η πρώτη ελληνική επιχείρηση που λειτουργεί σε περιβάλλον συναλλαγών χωρίς μετρητά.

Η νέα πρότυπη ακαδημία, που ιδρύθηκε από τους νέους επιχειρηματίες και προπονητές Αποστόλη Τριάντη και Δημήτρη Φιλίππου στην Αθήνα, διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, για να προσφέρει στα μέλη της μια εξαιρετική αθλητική εμπειρία. Ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να αποπληρώνει τις οφειλές του μέσω κάρτας, ακόμη και μικροποσά που αφορούν π.χ. καφέδες ή άλλα ροφήματα που καταναλώνει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» ακόμη κι εκείνος που δεν διαθέτει πιστωτική ή/και χρεωστική κάρτα, η Τennis Square, πριν ξοδέψει οτιδήποτε θα τον εφοδιάσει με μια προπληρωμένη κάρτα που περιέχει ένα μικρό ποσό. Στη συνέχεια ο πελάτης θα πρέπει να τη «φορτίζει» με ευρώ σε μια τράπεζα.

Στην Tennis Square μπορούν φυσικά να αξιοποιηθούν όλες οι πιστωτικές κάρτες, αλλά οι χρήστες MasterCard θα έχουν περισσότερα προνόμια από τους άλλους. «Για τη MasterCard, η Tennis Square αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς η εταιρεία αντιμετωπίζει τις εξελίξεις στον χώρο της λιανικής, καθώς και το μέλλον της εμπειρίας των καταναλωτών, σε έναν κόσμο χωρίς μετρητά, αυτόν των “cashless pioneers”», σχολίασε ο κ. Αθανάσιος Γεραμάνης, Country Manager της MasterCard Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. Aπό την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Φιλίππου, ένας εκ των δύο συνιδιοκτητών της ακαδημίας Tennis, σημειώνει ότι εκτός από άμεσες και ασφαλείς συναλλαγές με τους πελάτες, «τόσο εμείς όσο και τα μέλη μας απολαμβάνουμε τα οφέλη από την πλήρη διαφάνεια στις συναλλαγές.

Είμαστε περήφανοι που είμαστε η πρώτη ελληνική επιχείρηση που κάνει αυτό το βήμα».