Η ΝΔ έδωσε την εκλογική μάχη με αξιοπρέπεια και πολιτισμένα, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης προσερχόμενος στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού.

Συνέχισε αναφέροντας ότι “το αποτέλεσμα διαμορφώνεται με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και τον συγχαίρω γι αυτό. Τον Ιανουάριο κάποιοι νομίζανε ότι θα διαλυθούμε και ότι μας τελειώσανε. Δεν διαλυθήκαμε, αντίθετα παραμένουμε πυλώνας σταθερότητας”. Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει θέμα αρχηγού στη ΝΔ απάντησε ότι “αυτά θα τα συζητήσουμε στην ώρα τους, προέχει ο σχηματισμός κυβέρνησης”.

Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ θα συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα απάντησε “έχετε καμία πληροφορία;”, εννοώντας ότι η πρωτοβουλία είναι στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι πρώτο κόμμα.

——

fofiΓεννηματά: Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν καταστροφή του ΠΑΣΟΚ

«Ο κ. Τσίπρας έχει την ευθύνη να συγκροτήσει κυβέρνηση τετραετίας καθώς κανείς δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του. Οι αυτοδυναμίες αποδείχθηκαν αυταπάτες», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, λίγο μετά τις 10 το βράδυ για τα εκλογικά αποτελέσματα.

Λίγο νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας τα συγχαρητήριά της και επισημαίνοντας ότι θα ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση. Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν καταστροφή του ΠΑΣΟΚ διαψεύστηκαν» και πως «η λεηλασία του πολιτικού μας χώρου τελείωσε οριστικά». « Η πρότασή μας για επιστροφή στο κοινό μας σπίτι έγινε αποδεκτή», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως ο ελληνικός λαός επιβράβευσε το μήνυμα ενότητας που εξέπεμψε το ΠΑΣΟΚ.

ImageHandler.ashx

Λαφαζάνης: «Μνημονιακός Αρμαγεδδών από αύριο»

Χάσαμε μια μάχη αλλά ο αγώνας συνεχίζεται διότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας δήλωσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά την αποτυχία της παράταξής του να μπει στη Βουλή.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ακόμη ότι από αύριο την Ελλάδα περιμένει ένας «μνημονιακός Αρμαγεδδών», ευχαριστώντας τις χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες που έδωσαν την ψήφο τους στην Λαϊκή Ενότητα και τα στελέχη που πλαισίωσαν με ανιδιοτέλεια τα ψηφοδέλτια και έδωσαν τον αγώνα τους.

Η αποχή είναι μια νίκη εκείνων που ήθελαν να θέσουν τον λαό στο περιθώριο δήλωσε, από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Η αποχή δυστυχώς δεν έχει εκλογική αποτύπωση. Το 45,5% περίπου των συμπολιτών μας που απείχαν δεν θα έχει φωνή στη βουλή όπως δεν θα έχει φωνή το 6% των συμπολιτών μας που δεν εκπροσωπείται και το 3% που ψήφισε Λαϊκή Ενότητα», πρόσθεσε.

Ο λαός πρέπει να παλέψει για να έχει φωνή και να ανασχέσει τα μνημονιακά σχέδια που είναι αντιδημοκρατικά σχέδια. Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, δώσαμε μια μάχη ενάντια στις εξουσίες και υπέρ του λαού, μια μάχη καθαρή και είμαστε ήσυχοι με την συνείδησή μας, ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

imagehandlerashx--2-thumb-large

Στ. Θεοδωράκης: Πολύ μακριά από τους στόχους του το Ποτάμι

Το Ποτάμι είναι πολύ μακριά από τους στόχους του», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας του εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως είπε «πιστεύαμε ότι η χώρα μπορούσε να αλλάξει πορεία αλλά τελικά απ” ό,τι φαίνεται επιστρέφουμε στον Γενάρη. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε τη συνέχιση της παλιάς κυβέρνησης».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι «δεν θα συμμετέχουμε στην κυβέρνηση από τη στιγμή που δεν έχουμε τη δύναμη να καθορίσουμε τις εξελίξεις» και πρόσθεσε  αναφερόμενος στη στάση που πρόκειται να τηρήσει το Ποτάμι στην επόμενη Βουλή ότι «η ψήφος μας κάθε φορά στη Βουλή δεν θα καθορίζεται από κάποια προσωπική αντιδικία ή τέλος πάντων από κάποιο απωθημένο.

Θα είναι πάντα με βάση ποιο θεωρούμε ότι είναι το κοινό καλό και ποιο είναι το συμφέρον των περισσοτέρων Ελλήνων».

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ποτάμι με το 4% που του έδωσε ο ελληνικός λαός, θα φανεί εξίσου χρήσιμο.