Είναι σχεδόν βέβαιο ότι πέραν όλων των άλλων ο Πάνος Καμμένος θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ενώ και ο Νίκος Κοτζιάς να παραμείνει στο τιμόνι της ελληνικής διπλωματίας. Στον στενό κύκλο των συνεργατών του πρωθυπουργού δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές. Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Αλεξιάδης, Σταθάκης και Κατρούγκαλος αναδεικνύονται σε σταθερές κυβερνητικές αξίες, ενω είναι μάλλον βέβαιο ότι θα μετακινηθεί σε άλλο κυβερνητικό πόστο  ο Κουρουμπλής. Ειδικότερα για τον κ. Χουλιαρακη ακούγεται ότι θα αναλάβει το υπουργείο…Μνημονίου!!

Ο κ. Καμμένος έχει ζητήσει να παραμείνει στη θέση του ο Χρήστος Ζώης, εχει ζητηθεί να παραμείνει στην κυβέρνηση στον τομέα της Μετανάστευσης ο Ιωάννης Μουζάλας.

Άγνωστο παραμένει εάν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα αναλάβει κάποια κυβερνητική θέση ως αναπληρωτής υπουργός με τις πληροφορίες να τον θέλουν είτε αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είτε να αποκτά ρόλο στο υπουργείο Παιδείας, όπου όμως ακούγεται και το όνομα του Κώστα Γαβρόγλου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν και σκέψεις για τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ρόλος αναζητείται και για τον Δημήτρη Βίτσα, ενώ δεν αποκλείεται το “φλερτ” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Φώτη Κουβέλη να οδηγήσει στην αξιοποίηση του πρώην προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

Αμετακίνητοι παραμένουν ο Νίκος Παρασκευόπουλος στο Δικαιοσύνης, όπως και ο Νίκος Παππάς με τον Αλέκο Φλαμπουράρη στο Επικρατείας. Κυβερνητική εκπρόσωπος πιθανόν θα παραμείνει η Ολγα Γεροβασίλη, η οποία μαζί με τον Νίκο Παππά, συνόδευσαν τον Αλέξη Τσίπρα στην ορκωμοσία του και στην τελετή παράδοσης-παραλαβής από την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό.

Επιπλέον φαίνεται πως θα υπουργοποιηθούν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, η Θεανώ Φωτίου και πιθανόν ο Θεόδωρος Δρίτσας, αν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια χαρτοφυλάκια θα αναλάβουν. Πληροφορίες θέλουν τον κ. Σακελλαρίδη αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.