Ο κ.Μεϊμαράκης φαίνεται ότι ήδη διαθέτει πάνω από τις 50 υπογραφές που απαιτούνται. Ο διευθυντής του γραφείου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ζήτησε και παρέλαβε τους καταλόγους με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε να ενημερωθεί και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσο αφορά την εκλογή του νέου προέδρου, κίνηση η οποία για πολλούς θεωρείται ως προς το πρώτο βήμα για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν τα 50 «κουκιά» κάνουν τόσο ο Απόστολος Τζιτζικώστας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταφέρει ήδη να συλλέξουν τις 50 – 70 υπογραφές,  ενώ έκπληξη αποτελεί η επιλογη του Βασίλη Κικίλια να μπει και εκείνος στην μάχη της συλλογής υπογραφών, χωρίς ωστόσο να είναι εξασφαλισμένο ότι θα καταφέρει να πιάσει τις 50 και έτσι να θέσει και επισήμως υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

Διαφορετική είναι η περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος μπήκε δυναμικά στην κούρσα της διάδοχης, με το να έχει συλλέξει έως τώρα περί τις 20 υπογραφές (ίσως και περισσότερες )  και έχοντας στο παρασκήνιο της υποστήριξη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όχι όμως και του Μάκη Βορίδη.

Ο τελευταίος  ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, εκτιμώντας πως εάν έθετε υποψηφιότητα θα υπήρχαν «πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση», ενώ σε ότι αφορά στην απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος δήλωσε ότι «είναι δική του απόφαση», ενώ για το εάν θα υπογράψει την υποψηφιότητά του είπε ότι δεν του έχει ζητηθεί, σημειώνοντας ότι «είναι και ένα θέμα αν θα πρέπει οι βουλευτές να υπογράφουν υποψηφιότητες».

Πάντως,όπως και να χουν τα πράγματα,η ΝΔ θα πρέπει να συμπιέσει το χρόνο, δεδομένου ότι τη Δευτέρα ξεκινάνε οι εργασίες της Βουλής και υπάρχει ένας τεράστιος όγκος νομοθετικής εργασίας που χρειάζεται και μελέτη και προσοχή.