Τις κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων, οι οποίοι έχουν διαπράξεις επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ, άρχισε το Ισραήλ, κατόπιν εντολών του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το πρωί, ο στρατός κατεδάφισε τουλάχιστον δύο σπίτια, καθώς οι ιδιοκτήτες τους είχαν εμπλακεί σε δολοφονικές επιθέσεις στη Δυτική Ιερουσαλήμ, το περασμένο έτος. Οι δράστες των επιθέσεων και ιδιοκτήτες των δύο κατοικιών είχαν σκοτωθεί τότε από την ισραηλινή αστυνομία.

Εν μέσω της αναζωπύρωσης της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, ο κ. Νετανιάχου δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξουν όρια» στη μάχη για την καταστολή των Παλαιστινίων, κάνοντας λόγο για «σιδηρά πυγμή».

EPA/ALAA BADARNEH

Παλαιστίνιοι κοιτούν το υπνοδωμάτιό τους, ύστερα από έφοδο ισραηλινών δυνάμεων στο σπίτι τους, στη Ναμπλούς.

«Δεν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ασυλία σε οποιονδήποτε, σε οποιονδήποτε ταραχοποιό ή σε οποιονδήποτε τρομοκράτη και για αυτό ακριβώς δεν θα υπάρξει κανένα όριο στις επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί έχουν βυθιστεί εδώ και μερικές ημέρες σε νέο κύκλο βίας και αίματος, στις κατεχόμενες Δυτική Όχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πηγή: ΑΜΠΕ