Ο Αθήνα 9.84, τα ΕΛ.ΤΑ. και η Athens Voice ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εφημερίδα για τους πρόσφυγες. Με κεντρικό σύνθημα: «Οι πρόσφυγες σε χρειάζονται», μια ένθετη εφημερίδα – οδηγός επιβίωσης για τους πρόσφυγες, στα Αραβικά, κυκλοφορεί με το φύλλο της Athens Voice, αυτήν την εβδομάδα. Η προτροπή σε όλους είναι το ένθετο αυτό να φτάσει στα χέρια όσων το έχουν ανάγκη. 

Το τετράπτυχο φυλλάδιο, που ετοίμασε ο Αθήνα 9.84 με σύνθημα «Είσαι πρόσφυγας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις»  και η εφημερίδα – οδηγός επιβίωσης εκδόθηκαν με την πολύτιμη αρωγή των Ελληνικών Ταχυδρομείων και αποστέλλονται, μέσω των ΕΛ.ΤΑ., στους χώρους υποδοχής προσφύγων, στα πλοία με τα οποία μεταφέρονται και σε κάθε σημείο προσωρινής διαμονής τους.

Τόσο το φυλλάδιο, όσο και η εφημερίδα επισυνάπτονται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αθήνα 9.84 μεταδίδει καθημερινά στις 9 το βράδυ αραβόφωνο δελτίο ειδήσεων διάρκειας 15 λεπτών, το οποίο αναμεταδίδεται στις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας. Το αραβόφωνο δελτίο ειδήσεων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Αθήνας αναμεταδίδουν σε ώρες επιλογής τους και 9 ακόμα ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα (το δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι 1», ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός Θεσσαλονίκης «FM 100», οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου-Ρόδου και Σερρών, καθώς επίσης και το «Ράδιο Μαχητής» στο Κιλκίς κ.λπ.

Το δελτίο περιλαμβάνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τα κέντρα φιλοξενίας, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, τις ανακοινώσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται από τις ελληνικές αρχές, ειδήσεις και πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και ειδήσεις από τις χώρες υποδοχής σε όλη την Ευρώπη.

Στην ιστοσελίδα του σταθμού www.athina984.gr, υπάρχει ειδικό ένθετο στα αραβικά για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των προσφύγων.

Συντονιστείτε στους 98.3 στα FM, επισκεφτείτε τη ιστοσελίδα μας στο www.athina984.gr, αλλά και τη σελίδα μας στο Facebook.

Πηγή