Παρά την κρίση και τη δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία, υπάρχουν εταιρείες που δεν πτοούνται από τίποτα. Η Apple και το iPhone βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο ενδιαφέροντος των Ελλήνων που σχηματίζουν ουρές για να αγοράσουν το νέο κινητό, ενώ εκφράζονται αμφιβολίες αν θα καλυφθεί η ζήτηση.

Οι εισαγωγείς έχουν εξασφαλίσει 10.000 συσκευές, πολύ περισσότερες από άλλες χρονιές. Φαίνεται όμως ότι δεν θα επαρκέσουν.  Μόνο οι κλεισμένες προπαραγγελίες, δηλαδή τα νέα iPhone που έχουν ήδη πληρωθεί και πρέπει να παραδοθούν άμεσα στους πιστούς εν Ελλάδι πελάτες της Apple, εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 6.000 τεμάχια. Προσθέτοντας και εκείνα που για εκθεσιακούς λόγους θα υπάρχουν από σήμερα, τουλάχιστον από ένα, σε κάθε μεγάλο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, στις αλυσίδες με ηλεκτρονικά και στους επίσημους μεταπωλητές προϊόντων Apple, δείχνει σχεδόν σίγουρο ότι τα νέα iPhone είναι ήδη είδος σε έλλειψη. Μάλιστα, στελέχη στον χώρο των πωλήσεων εκτιμούν ότι και διπλάσιος να ήταν ο αριθμός των συσκευών που θα έφταναν σήμερα στην ελληνική αγορά, θα μπορούσαν να απορροφηθούν αρκετά γρήγορα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Οι τιμές των νέων iPhone ξεκινούν από τα 789 ευρώ (χωρίς επιδότηση συμβολαίου) και φτάνουν τα 1.099 ευρώ.

Εμφανισιακά τα νέα iPhone δεν διαφέρουν από τα περσινά μοντέλα της σειράς 6. Έχουν ελάχιστα μεγαλύτερο πάχος και περιβάλλονται από ανθεκτικότερο αλουμίνιο. Οι ουσιαστικές διαφορές εντοπίζονται στο εσωτερικό τους. Ταχύτερος κατά 70% επεξεργαστής με 2 Gb RAM, βασική κάμερα με αισθητήρα 12 MPixels και για πρώτη φορά δυνατότητα καταγραφής βίντεο σε ανάλυση μέχρι 4K, εμπρόσθια κάμερα με αισθητήρα 5 Mpixels και λειτουργία Retina Flash της οθόνης, για πιο φωτεινές selfies όταν το απαιτούν οι χαμηλές συνθήκες φωτισμού.

Μια από τις ελάχιστες διαφορές των δυο μοντέλων, εκτός φυσικά από το μέγεθος της οθόνης (4,7 και 5,5 ίντσες), είναι η ενσωμάτωση οπτικού σταθεροποιητή της εικόνας στην κάμερα του 6s Plus, το οποίο λόγω μεγαλύτερου μεγέθους είναι πιο επιρρεπές στο κούνημα κατά τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο.