Μάθημα Φορολογικής Συνείδησης ετοιμάζει ο Τρύφων Αλεξιάδης με τον Νίκο Φίλη. Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην «Αυγή», το μάθημα θα εισαχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2016.

Στόχος είναι να πεισθεί η κοινωνία οτι «για τα χάλια σε δρόμους, παιδικές χαρές, νοσοκομεία, ευθύνονται αυτοί που κλέβουν φόρους».

«Και θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν βλέπουμε τον πολίτη, τον φορολογούμενο, ως υπήκοο αλλά ως πολίτη», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Όπως τόνισε, οι φορολογικές παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν μετά τη συμφωνία και τον νόμο 4336, δεν είναι ευχάριστες, ούτε είναι στην πολιτική κατεύθυνση και το DNA της Αριστεράς, αλλά αποτελούν πολιτική αναγκαιότητα. Ακόμα, ανέφερε ότι ένα κομμάτι του ΣΔΟΕ θα μεταφερθεί στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

«Το ΣΔΟΕ είχε πάρα πολλές αρμοδιότητες, είτε από κακό σχεδιασμό είτε από άλλες επιλογές ασχολιόταν μόνο με φορολογικές και τελωνειακές αρμοδιότητες. Δεν είχε βάλει στις προτεραιότητες τις άλλες αρμοδιότητες, οι οποίες είναι πολλές: οικονομικό έγκλημα, έλεγχοι στο μαύρο χρήμα, όπλα, ναρκωτικά. Τώρα το ΣΔΟΕ θα έχει αυτά ως κύρια και αποκλειστική αρμοδιότητα» υπογράμμισε.