Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 χρόνων άφησε το απόγευμα της Τετάρτης ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας καθώς έδινε μάχη με τον καρκίνο ενώ πριν από πέντε χρόνια είχε υποστεί και σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πρόσφατα υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση στην ουροδόχο κύστη και νοσηλευόταν σε κλινική της Αθήνας.

2 404

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso είχε εξομολογηθεί: «Κάνω χημειοθεραπείες από πέρυσι το καλοκαίρι. Όμως δεν το βάζω κάτω. Το παλεύω γιατί ξέρω ότι κάποια στιγμή όλοι θα φύγουμε από τη ζωή. Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα. Mε το γέλιο προσπαθώ να την παλέψω αλλιώς θα είχα “φύγει” προ πολλού. Να μη ζήσει άλλος τους δικούς μου πόνους. Είναι ανυπόφοροι. Θα το παλέψω όμως».

 

Όπως έγραψε στο facebook ο ηθοποιός, σκηνοθέτης  και προσωπικός φίλος του Λεωνίδας Νικολαϊδης ο Κώστας Τσάκωνας άφησε την τελευταία του πνοή στις 7.30 το βράδυ της Τετάρτης, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 11:00 στο κοιμητήριο της Αργυρούπολης.

Ένα μικρό βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1943 στην Αθήνα. Φοίτησε στη «Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» του Λεωνίδα Τριβιζά και στη δραματική σχολή «Βεάκη».

Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζυρίνη.

Στην συνέχεια έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα».