«Δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα ο τίτλος ότι βρισκόμαστε σε τροχιά σύγκρουσης με το Βερολίνο» δήλωσε την Τετάρτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών πρόσθεσε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σόιμπλε εκφράζει τέτοιες θέσεις». «Συχνά οι θέσεις αυτές, που δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας και του λαού, ηττήθηκαν στην ΕΕ» παρατήρησε η κ. Γεροβασίλη.

Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ σημείωσε πως «πολλές φορές εκφράζει νεοφιλελεύθερες απόψεις», αλλά τόνισε πως δεν μπορεί να προεξοφληθεί το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Όπως είπε, το ΔΝΤ θα αποφασίσει τον Μάρτιο εάν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα ενώ «αυτή τη στιγμή συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, με το καθεστώς του παρατηρητή».

Υπογράμμισε πάντως πως «η Ευρώπη θα έπρεπε να λύνει τα προβλήματα μόνη της παρά το γεγονός ότι ορισμένες χώρες επιθυμούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ». Επισήμανε ακόμη, ότι «παρά το γεγονός ότι τάσσεται υπέρ της απομείωσης του χρέους, δεν ξεχνάμε ότι οι απόψεις του ΔΝΤ είναι εξαιρετικά νεοφιλεύθερες και πολλές φορές παρεμβαίνει και σε μη δημοσιονομικού χαρακτήρα θέματα».

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, υπογράμμισε πως «έχουν ζητηθεί πολλά από τη χώρα που έχουν εφαρμοστεί, αλλά και πολλά που έχουν απορριφθεί», ενώ επισήμανε ότι «όλα είναι αποτέλεσμα συσχεστισμού και αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης και συμβιβασμών».

Ερωτηθείσα σχετικά με τις δηλώσεις του Ντέκλαν Κοστέλο ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κομματικοποιήσει τη δημόσια διοίκηση η κυβερνητική εκπρόσωπος απέρριψε τον ισχυρισμό του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν, τονίζοντας πως αντιθέτως η κυβέρνηση «θέλει να σταματήσει αυτή την λογική του πελατειακού κράτους». Υποστήριξε ακόμη πως «η συνέντευξη δεν είναι ρουσφετολογικό εργαλείο και πως δεν πρέπει να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια».

Για τα νοσοκομεία σημείωσε πως «σύντομα θα ξεκινήσει διαγωνισμός για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών και των ασθενών».

Για διορισμούς με συνδικαλιστικά, αλλά και οικογενειακά, κριτήρια από την κυβέρνηση έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις καρατομήσεις δεκάδων διοικητών νοσοκομείων.

«Χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση έγινε η αντικατάσταση των διοικητών των νοσοκομείων.. Για κάποιους είχα προσωπική άποψη, ήταν εξαιρετικά ικανοί διοικητές, είχαν προσφέρει… Να δούμε ποιους θα προσλάβει η κυβέρνηση» δήλωσε με νόημα ο βουλευτής της ΝΔ.