Ξεκίνησε στις 07:30 το πρωί της Τετάρτης η αστυνομική επιχείρηση διάνοιξης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, παρουσία εισαγγελέα και 14 διμοιριών των ΜΑΤ.

Εδώ και 20 ημέρες οικονομικοί μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη, είχαν αποκλείσει τη γραμμή, μη επιτρέποντας την διέλευση των τρένων. Τελικά η σιδηροδρομική γραμμή άνοιξε, λίγο μετά τις 11:30, αφού ολοκληρώθηκε η επιχείρηση.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απομάκρυναν τους μετανάστες, ενώ η επιχείρηση εξελίχθηκε ήρεμα στο μεγαλύτερο μέρος της. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως έγιναν 10 προσαγωγές μεταναστών που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις σκηνές τους και βρίσκονται στο ΑΤ Ειδομένης, ενώ σε ένα περιστατικό τραυματίστηκε από μαχαίρι ένας Ιρανός υπήκοος, πιθανότατα όμως σε συμπλοκή με ομοεθνή του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Υπολογίζεται πως στην περιοχή είχαν μείνει περίπου 1.200 μετανάστες (από τους 5.000 που βρίσκονταν εκεί το τελευταίο διάστημα), οι οποίοι επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία και ταξιδεύουν για την Αθήνα. Τελευταίο εκκαθαρίστηκε το σημείο διέλευσης, ακριβώς δίπλα στα σύνορα, όπου είχαν κατασκηνώσει δεκάδες μετανάστες, ελπίζοντας να περάσουν στα Σκόπια. Τα λεωφορεία, 14 τον αριθμό, με τους μετανάστες έχουν πλέον ξεκινήσει για την Αθήνα, με τελικό προορισμό το γήπεδο του Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο.