Νέο κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες καταιγίδες, το τσουχτερό κρύο και τις χιονοπτώσεις αναμένεται να «χτυπήσει» τις επόμενες ημέρες τη χώρα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) τα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως από την Πέμπτη, ενώ μικρή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο.   Αναλυτικά, για αύριο, Τρίτη (15/12/2015) προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.   Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα βόρεια 1 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι ασθενείς και παροδικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη  Λίγες νεφώσεις οι οποίες έως τις απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη με τοπικές ομίχλες.  άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 έως 5 μποφόρ.  θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.   νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος  Στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στο βόρειο Ιόνιο και τη δυτική στερεά τις πρωινές ώρες.

Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη με τοπικές ομίχλες.  άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.  θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος  Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως μετά το μεσημέρι με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.  άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.  θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.   Κυκλάδες, Κρήτη  Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και βαθμιαία νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη.  άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.  θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα  Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.  άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ.  θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τετάρτη 16-12-2015  Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα ασθενών βροχών στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.  άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.  θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.   Πέμπτη 17-12-2015  Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στη βόρεια Ελλάδα νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν στα κεντρικά ημιορεινά.  άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.  θερμοκρασία: σε σημαντική πτώση οι μέγιστες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Παρασκευή 18-12-2015 Στα δυτικά και βόρεια ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με βροχή ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στη νότια νησιωτική χώρα ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν το πρωί στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια.  άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.  θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Σάββατο 19-12-2015 και Κυριακή 20-12-2015  Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές το Σάββατο στην Κρήτη και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.  άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία την Κυριακή στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.  θερμοκρασία: σε περαιτέρω μικρή άνοδο. Παγετός στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.