«Το καραμανλικό DNA της Νέας Δημοκρατίας μάς εμπνέει όλους» δηλώνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μιλώντας στα «Νέα», λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες στη ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει ότι η εκλογική διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί από την πρώτη Κυριακή, δίνει έμφαση στο κεντροδεξιό στίγμα του κόμματος, ενώ για την αντιπολιτευτική τακτική απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα υποστηρίζει ότι η ΝΔ θα κινηθεί «με σύνεση, μέτρο και λογική, χωρίς λαϊκισμούς και ακρότητες».

«Στηρίζουμε καθετί το θετικό και προσπαθούμε να διορθώσουμε καθετί το αρνητικό και αν δεν το καταφέρουμε το καταψηφίζουμε» διαμηνύει ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ.

Επισημαίνει ακόμα ότι η απόφασή του να παραιτηθεί από τη μεταβατική ηγεσία συνέβαλε καθοριστικά στη διαφύλαξη της ενότητας μετά το εκλογικό φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, υπογραμμίζει ότι δίνει «μάχη ιδεών» και πως το δίλημμα «νέος ή παλαιός» είναι τεχνητό και διχαστικό, ενώ αποκρούει την προειδοποίηση του Απόστολου Τζιτζικώστα περί των υπαρξιακών προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει στο κόμμα ένα δεύτερο φιάσκο στις κυριακάτικες κάλπες, λέγοντας ότι η ΝΔ «δεν επηρεάζεται από τεχνικά γεγονότα, τα προσπερνά, ανασυντάσσεται και κατακτά πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών».