Και νέα προγνωστικά στοιχεία του Greek-Weather.Org προειδοποιούν για μεγαλύτερο χιονιά μετά τα μέσα Ιανουαρίου στη χώρα μας.

gfs-1-360

Σύμφωνα με αυτά τα προγνωστικά στοιχεία, ισχυρός αντικυκλώνας γνωστός και ως Αζορικός, θα καταφέρει να ”σκαρφαλώσει” στα ανατολικά τμήματα του Ατλαντικού Ωκεανού και να εξαπλωθεί από την Ισπανία και τις βορειοδυτικές ακτές της Αφρικής ως και την Αγγλία και τη Γροιλανδία.

gfs-1-372

Ο αντικυκλώνας αυτός όπως επισημαίνει το Greek-Weather.Org, σε περίπτωση που επεκταθεί τόσο ψηλά όπως δείχνουν και τα τωρινά στοιχεία, θα είναι σε θέση να εγκλωβίσει όλα τα χαμηλά βαρομετρικά στη Μεσόγειο, στέλνοντας αυτά τα χαμηλά προς τα Βαλκάνια, την Ελλάδα, τη Τουρκία και τη Κύπρο, ωστόσο ο αντικυκλώνας αυτός θα πιέσει το πολικό ψύχος από το βόρειο πόλο και θα το αφήσει να κατέβει μέχρι περίπου και την Ελλάδα.

Έτσι ο συνδυασμός χαμηλών βαρομετρικών στη Μεσόγειο μαζί με το ψύχος που ενδέχεται να μας έρχεται από τη βόρεια Ευρώπη, θα μεταφράζεται σε αρκετά χιόνια και γενικότερα σε ακραία καιρικά φαινόμενα στη περιοχή μας. Κάτι τέτοιο όπως τονίζει το Greek-Weather.Org, θα συμβεί μέσα στο χρονικό διάστημα 15-25 Ιανουαρίου και θα αποτελέσει ουσιαστικά την επόμενη σοβαρή ψυχρή εισβολή για τη χώρα μας και όλη την ανατολική, νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΠΗΓΗ