Είναι και επίσημο πλέον πως ο χιονιάς ”THE BIG ONE” ξεκίνησε να χτυπάει τώρα περιοχές της Ευρώπης με χιονοθύελλες και πολικό ψύχος, όπως είχε προβλέπει πριν μέρες το Greek-Weather.Org.

1

Αυτή την ώρα ισχυρές χιονοθύελλες σαρώνουν τη Ρωσία και τη Μόσχα αλλά και περιοχές της κεντρικής Ευρώπης, όπως περιοχές της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Πολωνίας αλλά και της βόρειας Ουκρανίας. Ο χιονιάς ”THE BIG ONE” δίνει πολύ χιόνι τώρα και σε όλη τη Σκανδιναβία.

2

Μέρος του μεγάλου χιονιά, θα κατέβει και προς την Ελλάδα το διάστημα 17-20 περίπου Ιανουαρίου, ρίχνοντας αισθητα τη θερμοκρασία ακόμα και 20 βαθμούς Κελσίου κάτω από τις σημερινές θερμοκρασίες που έχουμε συνοδεία θυελλωδών βοριάδων, εντάσεως ως και 10 μποφόρ.

Το μάτι του χιονιά ”THE BIG ONE” θα περάσει πάνω από τη χώρα μας, ενώ είναι ακόμα αδιευκρίνιστο πόσο πολύ θα μείνει πάνω στη χώρα μας και πόσες περισσότερες χιονοπτώσεις είναι ικανό να δώσει αυτό το σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη. Οι αρχές μεγάλων Ευρωπαϊκών χωρών προειδοποιούν και επίσημα για το μεγάλο κύμα χιονιά και ψύχους με την ονομασία ”THE BIG ONE” !!

3

Αυτή την ώρα διαγράμματα των μοντέλων πρόγνωσης καιρού δείχνουν πολύ χιόνι στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, με πιθανότητες που ξεπερνάνε και το 65-70%

Τα συγκεκριμένα διαγράμματα όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες, δίνουν ακόμα και πάνω από 10 εκατοστά χιονιού σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας, ενώ δείχνουν χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες και σε πόλεις της κεντρικής χώρας μας.

c3fhuq8o

Να είστε έτοιμοι σε πολλές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας για χιονοπτώσεις από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και μετά.

 

ajxrbuy2