Την θέση της Ενωσης Κεντρώων αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος επιτέθηκε στον Νίκο Παππά, κατηγορώντας τον ότι δίνει… συγχωροχάρτι στα υπάρχοντα κανάλια που έχουν χρέη.

Ο κ. Παππάς είπε ότι θα δώσει τέσσερις άδειες. Αυτές που συζητούναι στην… Ιερουσαλήμ είναι ποιες; Μία στον Βαρδινογιάννη, μία στον Κυριακού, μία σε ένα Τούρκο που πήγε ο Τσίπρας και γνωρίστηκε στην Κωνσταντινούπολη και μία στην Αγγελοπούλου» είπε αρχικά.

Οσον αφορά στα υπόλοιπα κανάλια, τόνισε: «Πάνε να κλείσουν τον ΣΚΑΪ, τον Alpha, το Μακεδονία. Η πρόταση μας είναι όσα κανάλια εκπέμπουν 20-25 χρόνια να μείνουν και να μπουν κανόνες λειτουργίας. Να υπάρχει διαφάνεια».

Για ενδεχόμενες νέες άδειες επεσήμανε: «Αν θέλει να κάνει νέο διαγωνισμό εντάξει. Η Αγγελοπούλου που δεν έχει άδεια, να πάρει, αν παράσχει οικονομικά στοιχεία κτλ. Αλλά μην πάνε τα παλιά κανάλια να παρουσιαστούν ως καινούρια και να σώσουν τα χρέη τους. Εκτός κι αν το κάνει για συγχωροχάρτι. Πάει ο Παππάς όχι για να συγκρουστεί με τους καναλάρχες, πάει να τους σώσει από τα χρέη τους».