Βρετανοί καταξιωμένοι φωτογράφοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της Burberry  να προσκαλέσει τον Μπρούκλιν Μπέκαμ να φωτογραφίσει την τελευταία επίδειξη- εκστρατεία της εταιρίας, λέγοντας ότι δεν διαθέτει τις δεξιότητες και την εκπαίδευση επαγγελματιών φωτογράφων. Συν τοις άλλοι, ο βρετανικός Γκάρντιαν κυκλοφορεί με τίτλο : Πλήρης νεποτισμός, επισημαίνοντας το γεγονός ότι τα παιδιά των Μπέκαμ εκμεταλλεύονται τη δημοσιότητα των γονιών τους ή ότι οι γονείς βιάζονται πολύ να προωθήσουν τα παιδιά τους,  ή…

Ο 16αρης Μπρούκλιν εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες με φωτογραφική μηχανή στην επίδειξη της Burberry στο Λονδίνο. Φαίνεται, όμως, ότι άλλη επαγγελματική εμπειρία δεν έχει. Κάτι που έκανε τον Κρις Φλόιντ, φωτογράφο μόδας που έχει απαθανατίσει μεταξύ άλλων τον Πολ ΜακΚάρντνεϊ και τον Στίβεν Φράι, να δηλώσει ότι το επαγγελματικό άλμα του γιου «είναι αντίθετο με ό,τι αντιπροσωπεύουν οι γονείς του». Ο ίδιος βέβαια παραδέχεται ότι η επιλογή της Burberry να προσλάβει έναν έφηβο σταρ με εκατομμύρια φίλους στο Instagram είναι έξυπνη. «Ως φωτογράφος, όμως, ένα πράγμα μπορώ να πω μόνο: για όνομα του Θεού!».

Ο συνάδελφός του Τζον Γκόριγκαν συμφωνεί. Και προσθέτει ότι εκτός από το γεγονός ότι αρκεί ένα φίλτρο του Instagram για να φαίνεται μια ερασιτεχνική φωτογραφία καλή, ο Μπρούκλιν θα έχει τέτοια τεχνική βοήθεια στο πλευρό του που δεν θα χρειαστεί παρά να πατήσει το κουμπί.