Ένα μεθυστικό ορεκτικό που συνδυάζει όλα τα καλά της γης: τα μανιτάρια με το κρασί!

Υλικά για 4 μερίδες

3 φλ. μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλες φέτες

3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, χοντροκομέννα

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση

1/4 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί

2 κ.σ. βούτυρο

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

1 μπαγκέτα, φρυγανισμένη και κομμένη στη μέση

1 κ .σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση: 

1. Σε ένα ταψί βάζεις τα μανιτάρια, το κρασί, το θυμάρι και το σκόρδο. Τα ραντίζεις με το ελαιόλαδο και, στη συνέχεια, καλύπτεις τα μανιτάρια με το βούτυρο.

2. Ψήνεις τα μανιτάρια στους 200oC για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

3. Βγάζεις το ταψί από το φούρνο. Μεταφέρεις τα μανιτάρια στο  ψωμί. Αλατοπιπερώνεις, γαρνίρεις με το μαϊντανό και σερβίρεις.

Tip: Say cheese! Άπλωσε λίγο κατσικίσιο τυρί ή τυρί-κρέμα στο ψωμί σου, προτού βάλεις πάνω του τα μανιτάρια.

Πηγή: www.littleferrarokitchen.com