Η ελληνοαμερικανίς Αηδόνα Κελαϊδίνη Μπερντ, από το Σπρίνγκφιλντ των Ηνωμένων Πολιτειών, και η γνωστή ιστορία της που έχει στοιχειώσει την πολιτεία του Ιλλινόι.

Η Αηδόνα ήτο νεωτάτη κορασίς, εύμορφος, ευάερος και ευήλιος, μετά πατρός πλουσίου (τον διάσημο μεγαλοτσιφλικά Ορνίθη Κελαϊδίνη), προίκα εβδομήντα εκταρίων αλόης βέρα και αβοκάντο, και αρραβωνιαστικό, τον Πουλάκη Τσίου. Πλην, πριχού τελεστεί ο γάμος, ο Πουλάκης αντέδρασε και ζήτησε παραπάνω προίκα (ήθελε και δέκα εκτάρια μάνγκο). Ο Ορνίθης ηρνήθη και ο Πουλάκης όπου φύγει, φύγει.

Αυτό το γεγονός υπήρξε μοιραίο για την Αηδόνα που ελάλησε κυριολεκτικώς και άρχισε να πιστεύει ότι ήταν Καναρίνι. Λίγο τα ονόματα, λίγο η σημαία του Ιλλινόι με το γεράκι, εσάλταρε η έρμη, έβαλε ένα κλουβί στο κεφάλι κι άρχισε να κελαϊδεί, «Τσίρι τσίρι τσίρι τρο» και ούτω καθεξής. Δυστυχώς, η Αηδόνα ουδέποτε αποχωρίστηκε το κλουβί της, αντίθετα, μετά τον θάνατο του Ορνίθη γέμισε την φάρμα της με πετούμενα με τα οποία και συνομιλούσε.

Έφυγε νωρίς, κι ας είχε κι άλλα να μας πει, αφήνοντας όλόκληρη την περιουσία της στην κουκουβάγια Λούσυ και τον μπούφο Αχελώο, μόνιμοι σύντροφοί της τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

newsroom/ globalview.gr