Στην περίπτωση της CLA αυτό ακριβώς ισχύει. Eχουμε να κάνουμε με ένα μικρό οικογενειακό αυτοκίνητό που συνδυάζει όλα εκείνα που επιζητά κανείς από μια Mercedes-Benz, ενώ εφοδιάζεται με μια γκάμα μικρών σε κυβισμό και αποδοτικών κινητήρων.

Η CLA διαθέτει ένα εντυπωσιακό σε αισθητική αμάξωμα (μήκος 4,63μ.) και με τον πιο χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας (0,25 Cd), με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε θορύβους, επιδόσεις, αλλά και οικονομία. Εξίσου εντυπωσιακό και το εσωτερικό, σε νεανικούς τόνους, με κορυφαία ποιότητα κατασκευής αλλά και φινίρισμα.

Ο οδηγός θα καθίσει χαμηλά και θα έχει την αίσθηση ενός 4θυρου κουπέ, όπως και εύκολη πρόσβαση σε όλα τα χειριστήρια. Τέσσερις ενήλικοι θα βολευτούν άνετα και στη διάθεσή τους έχουν τα 470 λίτρα του αποθηκευτικού χώρου. Μόνη παρατήρηση, η ορατότητα προς τα πίσω, αλλά και ο χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών.

Η έκδοση με τον κωδικό 180d 7G αφορά τη μικρότερη σε κυβισμό της CLA η οποία και τροφοδοτείται με ντίζελ κινητήρα 1,5 λίτρων και αυτοματοποιημένο κιβώτιο, συνδυασμός που εξασφαλίζει οικονομία και καλές επιδόσεις.

Η ονομαστική ισχύς του κινητήριου συνόλου (8βάλβιδος, άμεσου ψεκασμού common rail, με τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας) είναι 109 ίπποι και η ροπή στρέψης στα 260 Nm από τις 1.750-2.500 σ.α.λ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το γνωστό κιβώτιο 7G-Tronic έξι σχέσεων και τριών προγραμμάτων οδήγησης: Eco, Sport, Manual. Ο συνδυασμός στην πράξη κρίνεται ιδανικός σε εκείνον τον οδηγό που επιζητά το χαμηλό κόστος μετακίνησης, με κάποιες παραχωρήσεις φυσικά στον τομέα των επιδόσεων.