Σύμφωνα με τη βαυαρική εταιρεία, η 740e Plug-in Hybrid καλύπτει απόσταση 100 χιλιομέτρων καταναλώνοντας 2.1-2.3 lt, με τις εκπομπές ρύπων να ορίζονται στον εντυπωσιακό αριθμό τον μόλις 49 gr/km.

Αρκετά πριν την ημερομηνία του επίσημου ντεμπούτου της που είναι προγραμματισμένο για την 1 Μαρτίου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ήρθε η αποκάλυψη της 740e, της plug-in hybrid λιμουζίνας της BMW.

Προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, την «απλή» 740e i-Performance, την 740Le i-Performance και την 740Le xDrive i-Performance που διαθέτει και τετρακίνηση. Και οι τρεις αυτές εκδόσεις παίρνουν ώθηση από τις συνδυασμένες προσπάθειες ενός 4κύλινδρου Twin-Turbo βενζινοκινητήρα και ενός ηλεκτροκινητήρα που μαζί προσφέρουν 326 άλογα (τα 258 από τον βενζινοκινητήρα).

Σύμφωνα με τη βαυαρική εταιρεία, η 740e Plug-in Hybrid καλύπτει απόσταση 100 χιλιομέτρων καταναλώνοντας 2.1-2.3 lt, με τις εκπομπές ρύπων να ορίζονται στον εντυπωσιακό αριθμό τον μόλις 49 gr/km. Όσο για την εμβέλειά λειτουργίας αποκλειστικά με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα, αυτή είναι στα 40 km για τις δικίνητες και στα 37 για την τετρακίνητη.

Όλα αυτά χωρίς εκπτώσεις στις επιδόσεις αφού τα 0-100 έρχονται σε μόλις 5.5 έως 5.7 sec (ανάλογα την έκδοση). Όσο για το χρόνο φόρτισης της 9.2kWh μπαταρίας, είναι κάτω από 3 ώρες με BMW I Wallbox και λίγο κάτω από 4 ώρες με οικιακή πρίζα.

Ο διακόπτης Driving Experience Control αλλάζει ρύθμιση λειτουργίας, με τις επιλογές να είναι οι Eco Pro, Comfort, Sport και Adaptive. Το κουμπί eDrive στην κεντρική κονσόλα επιτρέπει με την επιλογή της ρύθμισης Max e-Drive, την άμεση παύση της λειτουργίας του βενζινοκινητήρα ώστε η 740e να κινείται ηλεκτρικά. Ένα δυνατό πάτημα του γκαζιού αρκεί για να μπει ξανά στο παιχνίδι και ο βενζινοκινητήρας.