Ο Mr Selfridge και η Μοδίστρα βγάζουν ασπροπρόσωπη τη δημόσια τηλεόρασηΕξαιρέσεις στον κανόνα; Φωτεινές εξαιρέσεις δύο ξένες σειρές που ξεκίνησαν χωρίς πολλές φανφάρες κι έφτασαν εντός μερικών εβδομάδων να γίνουν talk of the town: Ο Mr Selfridge και η Μοδίστρα! Ο Mr Selfridge συναντήθηκε με το γυαλί στις 30 Νοεμβρίου με 48.000 τηλεθεατές να παρακολουθούν τις περιπέτειές του και έκλεισε τη διαδρομή του στις 15 Ιανουαρίου με 122.000 τηλεθεατές. Η Μοδίστρα είδε το φως του καθοδικού σωλήνα στα μέσα Δεκεμβρίου με 88.000 τηλεθεατές για αρχή και είπε «αντίο» στις 24 Φεβρουαρίου με 293.000 τηλεθεατές.

Καλά νούμερα αναμφιβόλως, ιδίως για τη δημόσια τηλεόραση που δεν είναι πια και στις πρώτες θέσεις της τηλεθέασης. Αλλά περισσότερα κι απ’ τα νούμερα ήταν ο «θόρυβος», το “buzz” που λένε και οι Αμερικάνοι. Ξαφνικά η δημόσια τηλεόραση από εκεί που έμοιαζε με μπαϊλντισμένο δεινόσαυρο βρέθηκε να είναι ό,τι πιο μοδάτο στο ελληνικό τηλεοπτικό χωριό. Πρώτον διότι ο Mr Selfridge και η Μοδίστρα ήταν αξιόλογες σειρές και δεύτερον (αλήθειες να λέμε…) γιατί ο ανταγωνισμός δεν είχε σχεδόν τίποτα να προσφέρει στον συγκεκριμένο τομέα. Εξ ου και ο υποψιασμένος τηλεθεατής δέχτηκε ως μάνα εξ ουρανού αυτές τις δύο προσφορές. Και έπεται συνέχεια, καθώς από σήμερα στις 8 το βράδυ στην ΕΡΤ 2 ξεκινάει το The Paradise!

Υ.Γ. 1: Τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου, έρχεται στη δημόσια τηλεόραση ο τέταρτος κύκλος του Mr Selfridge.
Υ.Γ. 2: Μετά από απαίτηση πολλών τηλεθεατών επαναλαμβάνεται η Μοδίστρα. Αρχή από την Κυριακή 6 Μαρτίου στην ΕΡΤ 2, με διπλό επεισόδιο.

 Με πληροφορίες από το άρθρο του Χρήστου Ξανθάκη στο newpost