Το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο, στο οποίο η εξυπηρέτηση των πελατών θα γίνεται αποκλειστικά από ρομπότ, είναι γεγονός και για όσους ενδιαφέρονται η βραδιά δεν ξεπερνά τα 42 πάουντς, αν και σε περιόδους υψηλής ζήτησης η τιμή ανεβαίνει στα 125 πάουντς

Το ξενοδοχείο ονομάζεται Henn-na Hotel («παράξενο ξενοδοχείο») βρίσκεται στην Ιαπωνία και ο ιδιοκτήτης του έχει αποφασίσει το 90% των εργαζομένων να είναι ρομπότ και μόλις το 10% …άνθρωποι. Ο πορτιέρης για παράδειγμα είναι ρομπότ και στην είσοδο του κτιρίου σας περιμένει ένας δεινόσαυρος. Και επειδή μπορεί λίγο να φρικάρετε, υπάρχει δίπλα του ένα ανθρωποειδές με γυναικεία μορφή.
Τις βαλίτσες μεταφέρουν ειδικά αυτόματα μηχανήματα, ενώ οι πόρτες των δωματίων ανοίγουν με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Στα δωμάτια υπάρχει επίσης μία ρομπο-Hello Kitty που αναλαμβάνει να σας τακτοποιήσει.

bbb267f7-e9c3-4672-b525-5f6264277f4d-2060x1412
Για σνακ, νερό και ποτά λειτουργούν αυτόματοι πωλητές, ενώ όταν έρθει η ώρα του φαγητού, προκειμένου να μην ενοχληθεί ο επισκέπτης από την ανθρώπινη παρουσία, ένα drone μεταφέρει το γεύμα από το εστιατόριο.

Το Henn-na Hotel διαθέτει 72 δωμάτια και βρίσκεται στον χώρο του τεράστιου (στο μέγεθος του Μονακό) θεματικού πάρκου Huis Ten Bosch στην περιφέρεια Ναγκασάκι.