Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι άνδρες που είχαν πολλά ξεσπάσματα θυμού εμφάνιζαν 10% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κολπική μαρμαρυγή. Επίσης, είχαν 20% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία. Επιπλέον, οι άνδρες που είχαν έντονη επιθετικότητα εμφάνιζαν 30% περισσότερες πιθανότητες για κολπική μαρμαρυγή.

Αντίθετα, οι γυναίκες με εξάρσεις θυμού ή έντονη επιθετικότητα δεν είχαν ανάλογο κίνδυνο. Οι επιστήμονες επεσήμαναν, ότι αυτό δεν σημαίνει βέβαια απαραίτητα ότι οι ψυχολογικές αρνητικές διακυμάνσεις δεν επηρεάζουν την λειτουργία της καρδιάς τους. Ωστόσο, οι γυναίκες, όπως ανέφεραν οι ερευνητές, είναι γενικά πιο εξισορροπημένες και δεν καταφεύγουν συνήθως σε οργή και θυμό για να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση.

Τόνισαν όμως ότι οι άνδρες πρέπει να μάθουν να χειρίζονται καλύτερα τις όποιες καταστάσεις τους προκαλούν εξάρσεις θυμού και επιθετικότητας. Πρότειναν, μάλιστα, οι άνδρες οι παρουσιάζουν κολπική μαρμαρυγή να εξετάζονται από τους θεράποντες ιατρούς για να διαπιστωθεί αν έχουν αυτό το πρόβλημα, προκειμένου να το αντιμετωπίζουν ή τουλάχιστον να το μετριάζουν.