Επίθεση χάκερ στο κατάστημα εφαρμογών της Apple ενώ ποτέ πριν δεν είχαν κατορθώσει οι χάκερ να υπερκεράσουν τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνει η εταιρεία.

Οι χρήστες Mac υπολογιστών δέχθηκαν επίθεση από χάκερς σε μια από τις πρώτες αν όχι την πρώτη μαζική επίθεση με λογισμικό ransomware όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Το ransomware είναι ένας από τους ραγδαία αναπτυσσόμενους τύπους cyber attacks. Προσβάλει την συσκευή του θύματος, κωδικοποιεί-κλειδώνει τα δεδομένα του και κατόπιν ζητάει χρήματα (bitcoin) για να απελευθερώσει-ξεκλειδώσει τα δεδομένα της συσκευής που έπληξε.

Συνήθως οι επιθέσεις γίνονται σε υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows αποφέροντας εκατομύρια δολάρια κάθε χρόνο στους κυβερνοεγκληματίες. Η επίθεση καταγράφηκε με το malware KeRanger που εμφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή και εξαπλώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σαν δούρειος ίππος χρησιμοποιήθηκε η εφαρμογή Transmission (torrent downloader) και συγκεκριμένα η έκδοση 2.90 που διατέθηκε σαν update την Παρασκευή.

Αν χρησιμοποιείται την συγκεκριμένη εφαρμογή θα πρέπει άμεσα να κάνετε update στην πιο πρόσφατη έκδοση που διατέθηκε την Κυριακή, την 2.92.