Ολοι έχουμε ακουστά το Notting Hill, την πιο ζωντανή και πολύχρωμη συνοικία του Λονδίνου, όπου είναι πολύ ευχάριστο να ζει κανείς ή να βολτάρει σαν τουρίστας…

Διάσημη για την αγορά της το Σάββατο όπου τουρίστες και λονδρέζοι γεμίζουν τους στενούς δρόμους, η συνοικία αποτελείται από κατοικίες στο μεγαλύτερο μέρος της. Το Notting Hill είναι διάσημο για τους εγγλέζικους εσωτερικούς κήπους και τα εντυπωσιακά σπίτια της βικτοριανής εποχής.

hilla1

hillb

Θεωρείται το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσει κάποιος την γνωριμία του με το Λονδίνο. Το Notting Hill δεν ήταν πάντα της μόδας. Στα μέσα του 20ού αιώνα έμεναν εκεί οι Ιρλανοί και Αντιλλέζοι μετανάστες. Ηταν μια φτωχή συνοικία και τα ενοίκια πολύ χαμηλά. Εμπόριο ναρκωτικών, βία και ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των μεταναστών χαρακτήριζαν το Notting Hill.

hillb1

hillb3

Ωστόσο, στη δεκαετία του 1960, όταν ξεκίνησε το καρναβάλι του Notting Hill, προς τιμήν των κατοίκων που προέρχονταν από τα νησιά της Καραϊβικής, η συνοικία έγινε μόδα.

hill carnival bikeworldtravel   09

hill carnival1

hill carnival use edit

Η αγορά του Portobello

Είναι από τις μεγαλύτερες του Λονδίνου. Βρίσκει κανείς κυρίως αντίκες και παλιά αντικείμενα (κοσμήματα, αξεσουάρ, διακόσμηση…). Η αγορά είναι ανοιχτή από την Δευτέρα ως την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο μεγαλώνει σε έκταση. Η περιοχή είναι γεμάτη από παμπ, καφέ και χαριτωμένα εστιατόρια.

hill portobell c

portobellomarket

hill portobello1

hill garden2

Το Notting Hill θεωρείται σήμερα η γειτονιά των πλουσίων. Αλλά η ζωντανή μουσική, τα χρωματιστά κτίρια, τα ζωντανά καφέ και τα μαγαζιά ευκαιρίας για μουσική το κάνουν και μια γειτονιά εναλλακτικής κουλτούρας.

Το μέρος έγινε απολύτως διάσημο με την ταινία Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ, στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Χιού Γκραντ και η Τζούλια Ρόμπερτς.

nottinghillrobertsgrant

Οπως και άλλες γειτονιές του Λονδίνου, στο Notting Hill κτίστηκαν πελώρια σπίτια, αλλά δεν κατόρθωσαν να προσελκύσουν τους πολύ πλούσιους, οι οποίοι προτιμούσαν το κέντρο του Λονδίνου και τις γειτονιές Mayfair ή Belgravia. Η γειτονιά τελικά προσέλκυσε την μεγάλη μπουρζουαζία η οποία μπορούσε να ζει με το μοντέλο της Belgravia, αλλά σε φθηνότερες τιμές.

notthing hill

hill londres portobello road market

hill londres centres des arts tabernacle

road market london

Οταν οι μπουρζουά κάτοικοι του Notting Hill σταμάτησαν να προσλαμβάνουν πολλούς υπηρέτες, τα πελώρια σπίτια της γειτονιάς μοιράστηκαν σε διαμερίσματα.

Μετά το 1980, όταν τα μεγάλα σπίτια ήρθαν πάλι στη μόδα, το Notting Ηill έγινε πάλι περιζήτητο, με τους ιδιωτικούς κήπους, τα δημόσια πάρκα και τα διάσημα μαγαζιά του.

pink door notting hill london gardenista

Το διάσημο σε όλο τον κόσμο εστιατόριο Churchill Arms:

arms 0

hill londres cafe diana

hill hotel1

hill garden 3

hill londres sun splendour pub anglais