Την ώρα που δανειστές και κυβέρνηση έχουν να καλύψουν …απόσταση, ώστε να τα βρουν για τα κόκκινα δάνεια, το Υπουργείο Οικονομίας με τροπολογία δίνει νέα παράταση στην προστασία των συγκεκριμένων δανείων από την πώλησή τους σε ξένα funds.

Τονίζεται, μάλιστα, ότι η τρόικα δεν επιθυμεί να υπάρξει κανένα πλαίσιο προστασίας, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου αντιθέτως βάζει στη διαπραγμάτευση την προστασία από την πώληση κόκκινων επιχειρηματικών δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους έως 100.000 ευρώ, δάνεια ύψους έως 75.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και προστασία για οφειλές έως 5.000 ευρώ για τα καταναλωτικά δάνεια.

Ειδικότερα, παρατείνεται μέχρι την 15.5.2016 η αναστολή της εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 3 του νόμου 4354/2015, σχετικά με τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης απαιτήσεων από τις αναφερόμενες μη εξυπηρετούμενες δανειακές συμβάσεις και πιστώσεις. Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία παρατείνεται επίσης μέχρι την 30-6-2016 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των βιώσιμων μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών αναφορικά με την ελάφρυνση και τον διακανονισμό οφειλών τους προς τους χρηματοδοτικούς φορείς, το Δημόσιο και Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ενόσω ακόμα η διαπραγμάτευση παραμένει ανοικτή.