«Ακολουθούμε το δικό μας δρόμο, οπότε ακολουθείστε κι εσείς το δικό σας»
Καμία αλλαγή στον αντιτρομοκρατικό νόμο της δε θα πραγματοποιήσει η Άγκυρα, σύμφωνα με δηλώσεις που πραγματοποίησε σήμερα (6/5) ο τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν, παρά το γεγονός ότι αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να εξασφαλίσει την κατάργηση της βίζας για του τούρκους πολίτες.
«Η Ε.Ε. μας λέει να αλλάξουμε τον αντιτρομοκρατικό μας νόμο για χάρη της βίζας», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του ομιλίας στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας χαρακτηριστικά, «με συγχωρείται, αλλά ακολουθούμε το δικό μας δρόμο, οπότε ακολουθείστε κι εσείς το δικό σας».
Να σημειώσουμε ότι πριν από μερικούς μήνες η τούρκικη κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τη δημιουργία νέου «αντιτρομοκρατικού σχεδίου δράσης», μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, οι οποίες είχαν στοιχήσει τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων.

Γερμανία: Δεν επηρεάζει τη συμφωνία για το προσφυγικό η παραίτηση Νταβούτογλου

«Η συμφωνία δεν είναι μεταξύ Ε.Ε. και Νταβούτογλου, αλλά μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας», ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Καγκελαρίας
Σε διάψευση των ισχυρισμών ότι η Γερμανία εξέφρασε την έντονη ανησυχία της αναφορικά με το μέλλον της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας, προχώρησε σήμερα (6/5) η γερμανική κυβέρνηση, με αφορμή την ανακοίνωση παραίτησης του τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στρέιτερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, «η Καγκελάριος Μέρκελ αναμένει ότι η καλή και εποικοδομητική συνεργασία που είχε με τον τούρκο πρωθυπουργό, Νταβούτογλου, θα συνεχιστεί και υπό τη νέα ηγεσία», τονίζοντας παράλληλα και την καλή συνεργασία που είχε μέχρι τώρα η γερμανίδα καγκελάριος και με τους υπόλοιπους τούρκους εκπροσώπους.
«Η συμφωνία δεν είναι μεταξύ Ε.Ε. και Νταβούτογλου, αλλά μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν όλες τις υποχρεώσεις που έχουν συμφωνηθεί και περιμένουμε επίσης το ίδιο από την τούρκικη πλευρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη (5/5) ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε την παραίτηση του μέσα στις επόμενες μέρες, γεγονός που οδηγούσε σε ιδιαίτερη αβεβαιότητα τη συμφωνία ανάμεσα σε Ε.Ε. και Τουρκία για το μεταναστευτικό, λαμβάνοντας υπόψη τον καταλυτικό ρόλο του Νταβούτογλου