Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, άσκησε κριτική στη Δύση, λέγοντας πως χαρακτηρίζεται από έναν τρόπο σκέψης, που αποτελεί κατάλοιπο της εποχής «των δούλων και της αποικιοκρατίας»

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βαρύτατες εκφράσεις και απαξιωτικά σχόλια, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως η Ευρώπη ενδιαφέρεται περισσότερο για τους ομοφυλόφιλους και τα ζώα, παρά για την τύχη και το μέλλον των προσφύγων από τη Συρία.

«Ντροπή σε αυτούς που αρνούνται να δώσουν σε 23 εκατομμύρια Σύρους την ίδια ευαισθησία που δείχνουν στις φάλαινες, τις φώκιες και τις χελώνες», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη νοτιοδυτική Τουρκία, όπως μεταδίδει το Associated Press. Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, άσκησε κριτική στη Δύση, λέγοντας πως χαρακτηρίζεται από έναν τρόπο σκέψης, που αποτελεί κατάλοιπο της εποχής «των δούλων και της αποικιοκρατίας».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ανεβάσει σεν υψηλούς τόνους την αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, καθιστώντας σαφές πως αν δεν δοθεί η ελεύθερη βίζα στους Τούρκους πολίτες, δεν θα ισχύσει η συμφωνία για το προσφυγικό, την ίδια στιγμή που ο ίδιος αρνείται να υλοποιήσει σημαντικές παραμέτρους από τους όρους που έθεσε η ΕΕ, με χαρακτηριστικότερο εκείνον της αλλαγής του νόμου περί τρομοκρατίας.

Νωρίτερα, ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την προοπτική επίτευξης συμφωνίας για τις θεωρήσεις και κάλεσε την ευρωπαϊκή πλευρά να βρει τον τρόπο, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.

protothema.gr