Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σήμερα αν θα εφαρμοστεί ή όχι ο κόφτης δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας, στην κοινοβουλευτική επιτροπή παρακολούθησης της εκτέλεσης του προϋπολογισμού και ξεκαθάρισε ότι ο μηχανισμός προϋπήρχε μεν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επεσήμανε ότι ο μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης υπήρχε από παλιά, δεν είναι κάτι νέο στην υπόθεση

AdTech Ad

 Θετικό το αποτέλεσμα

«Το κλείσιμο της συμφωνίας είναι ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα γιατί αίρεται η αβεβαιότητα», τόνισε στη Βουλή ο συντονιστής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτης Λιαργκόβας. Στο ίδιο κλίμα και ο αντιπρόεδρος του Γραφείου Πάνος Καζάκος είπε χαρακτηριστικά: «Όταν κατέβασα την ανακοίνωση του Eurogroup αισθάνθηκα μία ανακούφιση, ότι με τον τρόπο αυτό τουλάχιστον αποφύγαμε τα χειρότερα. Δεν είναι βέβαιο πού θα πάμε από εδώ και μπρος όμως αποφύγαμε μία κατάσταση που θα είμαστε μέσα στο ευρώ αλλά δεν θα μπορούσαμε να αποπληρώσουμε τους δανειστές».

Παράλληλα ο κ. Λιαργκόβας υπογράμμισε ότι «η πολιτική σταθερότητα είναι μεγάλη προϋπόθεση αν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη» και ζήτησε «συναίνεση από εδώ και στο εξής» για να υπάρχει ανάπτυξη.