Το δικό της μήνυμα κατά της ομοφοβίας στέλνει  η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Ο Γουίλιαμ , ο δεύτερος στη διαδοχή του θρόνου, εμφανίζεται στο εξώφυλλο του τεύχους Ιουλίου του Attitude. «Κανένας δεν θα πρέπει να εκφοβίζεται για τη σεξουαλικότητά του, ή για όποιον άλλο λόγο», είναι η δήλωσή του που μπήκε στο εξώφυλλο του περιοδικού.

Το τεύχος τυπώθηκε στις 8 Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν από το μακελειό στο γκέι κλαμπ του Ορλάντο, όπου έχασαν τη ζωή τους 49 άτομα.

Η ιδέα προέκυψε όταν ο Δούκας του Κέμπριτζ ζήτησε από το Attitude να φέρει μέλη της κοινότητας LGBT στο παλάτι, για να ακούσει τις εμπειρίες του από καταστάσεις εκφοβισμού και να συζητήσουν τον αντίκτυπο που έχουν αυτές στην πνευματική υγεία τους.

«Οι άνθρωποι που συνάντησα ήταν πραγματικά γενναίοι και δίνουν ελπίδα στους ανθρώπους που βιώνουν τρομακτικό bullying αυτή τη στιγμή. Η δύναμη και η αισιοδοξία τους μας δίνουν το κουράγιο να αντισταθούμε στον εκφοβισμό, όπου κι αν τον δούμε», δήλωσε στο περιοδικό ο πρίγκηπας.

Παράλληλα, κάλεσε όποιον είναι θύμα bullying εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους, να έρθουν σε επαφή με κάποιον που εμπιστεύονται.

«Πρέπει να είστε υπερήφανοι για το τι άνθρωποι είστε και δεν έχετε τίποτα για το οποίο πρέπει να ντρέπεστε», πρόσθεσε ο Γουίλιαμ , όπως γράφει ο Guardian.

 antenna.gr