Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες, αλλά και για πολλούς νεκρούς, σύμφωνα με γερμανικά μέσα. Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας. Εχει εκκενωθεί ο σ σταθμός του Μονάχου κι εχει αδειάσει η κεντρικη πλατεία της πόλης. Υπήρξαν πυροβολισμοί σε τρια μέρη της πόλης με τελευταίο το εμπορικό κέντρο Ολύμπια. Οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες και δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη. Εκτακτο συμβούλιο της Βαυαρίας.FILE PHOTO - A traffic sign showing the highway to Munich is seen in Ingolstadt

Προ ολίγου η εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι άνθρωποι ειναι εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο, ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί και ότι ο δράστης δεν πρέπει να είναι ένας. Οι πληροφορίες αυτές ελέγχονται.

Συγκεκριμένα η τοπική εφημερίδα Abendzeitung του Μονάχου κάνει λόγο για έως και 15 νεκρούς, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει καμία επιβεβαίωση. Η κατάσταση είναι πάντως μέχρι στιμγής συγκεχυμένη, ενώ όπως υπογραμμίζουν τα γερμανικά ΜΜΕ είναι ακόμη νωρίς να ειπωθεί κάτι αναφορικά με τον δράστη / τους δράστες της επίθεσης ή τα ενδεχόμενα κίνητρα.

Πυροβολισμοί σε ώρα αιχμής

Αστυνομικά οχήματα καταφθάνουν στο εμπορικό κέντρο OlympiaΑστυνομικά οχήματα καταφθάνουν στο εμπορικό κέντρο Olympia

Η περιοχή είναι αυτήν ώρα έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις σε ακτίνα 500 μέτρων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι μέσα στο εμπορικό κέντρο βρίσκονται ακόμη πολλοί εργαζόμενοι αλλά και απλοί πολίτες.

Εικόνες τηλεοπτικών συνεργείων δείχνουν δεκάδες ασθενοφόρα να βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από το εμπορικό κέντρο. Σύμφωνα με το Spiegel το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 18.00.

Πρόκειται για το παλαιότερο και μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, το οποίο είναι ιδιαίτερα προσφιλές τόσο στους κατοίκους του Μονάχου όσο και σε τουρίστες, ενώ όπως σημειώνουν γερμανικά μέσα η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη τα απογεύματα της Παρασκευής.

Το εμπορικό κέντρο βρίσκεται κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, εκεί όπου η παλαιστινιακή οργάνωση Μαυρος Σεπτέμβρης είχε θέσει σε ομηρία 11 ισραηλινούς αθλητές κα στη συνέχεια σκότωσε κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων του 1972.

Dpa, Spiegel, Bayerische Rundfunk, Abendzeitung / Δ. Κυρανούδη