Habemus νέους καναλάρχες που μπορεί να είναι και λίγο παλιοί.

Λίγο πριν τα βραδυνά δελτία ειδήσεων, από τη γ.γ. ενημέρωσης ανακοινώθηκαν τα ονοματα και τα σχήματα που στο εξής θα διαμορφώσουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Είναι δε τα εξής :

 ΣΚΑΙ

 ΑΝΤΕΝΝΑ

Καλογρίτσας

 Μαρινάκης

Πάνω από 60 ώρες συμπλήρωσαν έγκλειστοι οι υποψήφιοι καναλάρχες στη δημοπρασία-θρίλερ που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η διαδικασία είχει προβλεθεί ότι θα ήταν μαραθώνια, για αυτό το λόγο άλλωστε και η ΓΓΕΕ είχε εξοπλιστεί με ράντζα και χημικές τουαλέτες, ενώ και οι υποψήφιοι και οι εκπρόσωποί τους έφθασαν στο κτίριο κουβαλώντας βαλίτσες, ακόμη και στρώματα!

Οσο για το φαγητό, η τροφοδοσία μέσω catering υπήρξε συνεχής..

Οι υποψήφιοι καναλάρχες και οι εκπρόσωποί τους κατά την είσοδό τους παρέδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και έτσι όχι μόνο παραμένουν έγκλειστοι στη ΓΓΕΕ αλλά και αποκομμένοι από ό,τι συμβαίνει στον έξω κόσμο!

adeis apekso 3

adeis apekso 4(Μια σκιά στο παράθυρο της ΓΓΕΕ -Κάποιος από τους «εγκλείστους» στη ΓΓΕΕ φάνηκε να κάθεται κάποια στιγμή κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο… )

adeis apekso 7

adeis apekso 8

adeis apekso 9(Μέχρι αργά τη νύτα τα φώτα στη ΓΓΕΕ ήταν ανοιχτά… )

adeis apekso 5

adeis apekso 6(Μαζί με τους έγκλειστους υποψήφιους καναλάρχες και τα μέλη της επιτροπής, ξενύχτησαν για δεύτερη ημέρα και οι δημοσιογράφοι με τους καμεραμέν -Αυτοί, όμως, έξω από το κτίριο…)

Η μοναδική στιγμή που διαταράχθηκε η ησυχία τους ήταν χθες το βράδυ, όταν ένα drone έκανε την εμφάνισή του γύρω από το κτίριο της ΓΓΕΕ!

Το drone πέταξε πάνω από το κτίριο και αρκετές φορές το πλησίασε, με τους ανθρώπους της ΓΓΕ να αναστατώνονται από την παρουσία του και τις κινήσεις του, ενώ παραμένει άγνωστος ο κάτοχός του.

ii 0

Το drone μάλιστα έφτασε στο ύψος των παραθύρων του 3ου και 4ου ορόφου της Γενικής Γραμματείας, έμεινε εκεί για λίγο και στη συνέχεια πέταξε προς άγνωστη κατεύθυνση με τους αστυνομικούς να προσπαθούν μάταια να εντοπίσουν τόσο τον χειριστή του όσο και το σημείο από το οποίο αυτός το κατηύθυνε.

Λίγη ώρα μετά ένα δεύτερο drone πέταξε ξανά προς το κτίριο με την ΕΛΑΣ να… βγάζει δικό της drone το πλησίασε και το απομάκρυνε.

Το πιθανότερο είναι ότι και τα δύο drones ήταν από τηλεοπτικούς σταθμούς που ήθελαν να έχουν τηλεοπτικά πλάνα από τα παράθυρα και το εσωτερικό του κτιρίου.

Αμέσως μετά ελικόπτερο της Αστυνομίας πετούσε πάνω από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για την τήρηση της τάξης.

Ο εκπρόσωπος και διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, κύριος Κώστας Κιμπουρόπουλος, χαρακτήρησε “χιτσκοκική” τη μαραθώνια διαδικασία, εξερχόμενος του κτιρίου. Ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ήταν ο πρώτος που έλαβε την άδεια με ποσό 70% κάτω από όσα διέθεσαν οι υπόλοιποι καναλάρχες.Σημείωσε ότι η τρίτη και η τέταρτη ήταν οι πιο χρονοβόρες.

«Η διαδικασία ήταν χιτσκοκική. Ο ΣΚΑΙ πήρε την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε στη χώρα» τόνισε ο κ. Κιμπουρόπουλος ο οποίος ήταν ο διεκδικητής που εξασφάλισε την πρώτη τηλεοπτική άδεια. «Ήταν ένα ραντεβού στα τυφλά. Ουσιαστικά μετά την πρώτη φάση άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου. Θα δείτε τι έχει γίνει. Η άδεια για εμάς κράτησε περίπου 10 ώρες» τόνισε ο κ. Κιμπουρόπουλος και αναφερόμενος στη διαδικασία της δημοπρασίας είπε: «Οι πιο χρονοβόρες ήταν η 3η και η 4η περίπου στις 14 ώρες».

Τέλος τόνισε ότι «δεν διεκδικήσαμε άδεια. Ήρθαμε να διαπραγματευθούμε λύτρα». Ο κ. Κιμπουρόπουλος ευχαρίστησε προσωπικά τον επικεφαλής του νομικού τμήματος του ΣΚΑΪ, τον κ. Κωνσταντίνο Φιλιππόπουλο αλλά και τον κ. Τεμπεκλή.

Σαββίδης: Συγχαρητήρια στους νικητές

«Δίνω συγχαρητήρια στους νικητές και ελπίζω πως τα χρήματα που μπήκαν στα κρατικά ταμεία και δεν τα υπολόγιζε η κυβέρνηση θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τους ανασφάλιστους υπερήλικες Πόντιους». Σε σχετική ερώτηση για μελλοντικό ενδιαφέρον του στην διεκδίκηση περιφερειακής άδειας, ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε «σίγουρα με ενδιαφέρει ο χώρος των μίντια».

Ν. Παππάς: Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας

«Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε γραπτή ευχαριστήρια δήλωσή του για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών.

Σημειώνει ότι «η Ελλάδα παύει να διαθέτει το ντροπιαστικό “προνόμιο” της μοναδικής χώρας που ουδέποτε διενέργησε διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών» και τονίζει: «Πλέον, στη χώρα μας θα εκπέμπουν νόμιμοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Βιώσιμες επιχειρήσεις, που θα ζουν από τη λειτουργία τους, παράγοντας ποιοτικό και ανταγωνιστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα και όχι από τη διαπλοκή με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Κανάλια που θα ενημερώνουν τον ελληνικό λαό με αντικειμενικότητα και πλουραλισμό, όχι ανάλογα με τις υπόγειες σχέσεις του ιδιοκτήτη τους με την πολιτική ηγεσία και φόντο τα θαλασσοδάνεια».

Ο

Φωτογραφίες: Eurokinissi/Intime News