Την προηγούμενη εβδομάδα, ο δρόμος μας έβγαλε στην Καλλιθέα, στην οδό Αγησιλάου – σχεδόν στις Τζιτζιφιές – εκεί όπου ένας σπουδαίος μάγειρας -οικοδεσπότης κατάφερε με την εξαιρετική ψαρική ποικιλία της ταβέρνας του να μας εντυπωσιάσει._mg_1114n

Ναι, ο Νίκος Μιχαήλ, ψυχή μιας όμορφης γωνιάς ανάμεσα σε πολυκατοικίες και καταστήματα, δεν είναι ένας απλός μάγειρας που μαγειρεύει και σερβίρει έξυπνα τη σοδειά του. Είναι ο μαχητής που ξεκίνησε από το μηδέν, απολυμένος από τη δουλειά του και αναγκασμένος εκ των πραγμάτων πια να σηκωθεί και να δοκιμάσει τις αντοχές του σε όσα είχε διδαχτεί μέσα στο χρόνο και σε όσα είχε φανταστεί στις διάφορες διαδρομές του.

Πάντα όμως γύρω από το εκλεκτό φαγητό.

Γι αυτό κι ο κόσμος τον αγαπά, όπως αγαπάει και το μαγαζί του και τους συνεργάτες του, νέα παιδιά με ευγένεια και κέφι για δουλειά. Οι παρέες που ήταν γύρω μας είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για τον κύριο Νίκο.

Εμείς τον αφήσαμε να μας εκπλήξει και να μας σερβίρει ο,τι εκείνος νόμιζε ότι άξιζε τον κόπο. Αποτέλεσμα ;  Τα πάντα όλα για την ψαροταβέρνα Αργούρα. Ναι, Αργούρα είναι το όνομά της ταβέρνας και σχετίζεται με το όνομα του τόπου καταγωγής του Νίκου στην Εύβοια, εκεί προς τα Στείρα.

14365516_10154825437978352_2083875521_n 14388937_10154825437438352_1109681629_n 14389786_10154825437243352_412579651_n 14398114_10154825438363352_566422655_n