Ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης μιλώντας στην εξεταστική υποστήριξε ότι η κρίση στην Ελλάδα θα μπορούσε να κρατήσει τρία χρόνια και αν είχαν εφαρμοστεί πιο σωστές πολιτικές  ο κατήφορος να είχε σταματήσει εκεί.
Με την ακρόαση του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου συνεχίζει τις εργασίες της η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.
Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης εξήγησε ότι η ΤτΕ έχει εποπτικό ρόλο αναφορικά με την λειτουργία της τραπεζικής αγοράς και πως η έγκριση ή μη των δανείων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Έως αυτή την στιγμή, οι απαντήσεις του κ. Προβόπουλου εμφανίζουν γενικό ενδιαφέρον. Μεταξύ άλλων ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης υποστήριξε ότι «η κρίση στην Ελλάδα θα μπορούσε να κρατήσει τρία χρόνια. Δεν θα μπορούσε η χώρα να γλιτώσει το ταρακούνημα. Όμως θα μπορούσε – αν είχε εφαρμόσει πιο σωστές πολιτικές – να σταματήσει εκεί τον κατήφορο, να δεχθεί μείωση του ΑΕΠ κατά 15% αντί για 26% και να είχε μπει σήμερα σε αναπτυξιακή πορεία.