Λίγο μετά το πέρας της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τους εκπροσώπους των Ανωτάτων Δικαστηρίων η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι μέσα από νέες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και μελέτη των επιμέρους ζητημάτων δεν θα υπάρξει μείωση των σημερινών αμοιβών των δικαστών.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου, ο οποίος είχε λάβει την απόφαση για αναβολή της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες, εξαιτίας της έντονης αντιπαράθεσης που ξέσπασε μεταξύ Συμβούλων της Επικρατείας και του ίδιου του Προέδρου ετέθη επί τάπητος το μισθολόγιο των δικαστικών υπαλλήλων.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης εξέφρασε την ικανοποίησή της και αναφέρθηκε στη δέσμευση του πρωθυπουργού για διατήρηση των ειδικών μισθολογίων των Δικαστών.

«Συζητήσαμε ορισμένα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, όπως η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των Δικαστών, η διασφάλιση του μισθολογίου που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των Δικαστών και διάφορα άλλα θέματα. Είμαστα ικανοποιημένοι από τη συνάντηση θεωρούμε ότι δόθηκαν οι βάσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων των Δικαστών, θα υπάρξει και δεύτερη συνάντηση για να συζητηθούν οι επιμέρους λεπτομέρειες», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε πως «δεν τίθεται θέμα μειώσεως του μισθολογίου των δικαστών, ούτε αυξήσεων, αλλά διατήρησης του μισθολογίου μας και λάβαμε τη δέσμευση αυτή από τον πρωθυπουργό».

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην παρουσίαση της πρότασης που αφορά τα ειδικά μισθολόγια από τον γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας «γίνεται μια προσπάθεια ουσιαστική για να μπορέσουν να διατηρηθούν χωρίς καμία μείωση οι ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους».