Ρητορική πόλωσης υιοθέτησε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με προφανή στόχο τη συσπείρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η συνοχή της οποίας δέχεται διαρκή πίεση από την κοινωνική βάση, αλλά και από την προοπτική ψήφισης ενός απαιτητικού πακέτου μέτρων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Τόνισε ωστόσο ότι ένα ενδεχόμενο αποτυχίας των διαπραγματεύσεων και της δεύτερης αξιολόγησης που λογικά θα οδηγούσε σε εκλογές θα ηταν καταστροφικό για την ελληνική οικονομία.

“Αυτό που αποκρύβει (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης) ότι σε ένα ενδεχόμενο αποτυχίας των διαπραγματεύσεων και της δεύτερης αξιολόγησης, που ενδεχομένως να οδηγούσε και σε εκλογές, όπως διακαώς ζητά η ΝΔ, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε την τέλεια καταστροφή για την οικονομία», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του για να επιτεθεί σε υψηλούς τόνους στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ, ταυτόχρονα, κάλεσε τους βουλευτές του να βγουν στον δρόμο, να προσεγγίσουν την κοινωνία για να ακούσουν τις διαμαρτυρίες αλλά και για να υπερασπιστούν την ασκούμενη πολιτική.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας πάντοτε τον κ. Μητσοτάκη ότι υπηρετεί στρατηγική υπαγωγής της χώρας σε νέο μνημόνιο, παραδέχθηκε ότι πιθανή αποτυχία των διαπραγματεύσεων και της δεύτερης αξιολόγησης, ενδεχομένως, να οδηγήσει και σε εκλογές.