Σφοδρότατη σύγκρουση με βαρύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη.

 

Για περισσότερη από μισή ώρα οι δύο άντρες εκτόξευαν καταιγιστικά πυρά, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που «παραδοσιακά» δεν ακούγονται στην Ολομέλεια. Μάλιστα στη κόντρα παρενέβη και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς, με το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπά κόκκινο.

Στην προσωπική «μονομαχία» του Π. Πολάκη και του Αδ. Γεωργιάδη χρησιμοποιήθηκαν ιδιαίτερα σκληροί χαρακτηρισμοί και υπήρξαν αναφορές ακόμα και στο… ζωικό βασίλειο. Ακούστηκαν βαρύτατες φράσεις όπως «κότες λειράτες», «σκυλιά», «γαϊδούρια», «βόδια»,  «καμήλες και μουλάρια» , με τον προεδρεύοντα Τάσο Κουράκη να προσπαθεί να επαναφέρει την τάξη.

 

Η αρχή έγινε από τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος σημείωσε «πριν από το δημοψήφισμα, ο Παύλος Πολάκης αυτός ο Κρητίκαρος είχε γράψει στο Twitter πως τα «όχι» είναι για τους λεβέντες και τα «ναι» για τις κότες». Συνέχισε λέγοντας πως ο Αλ. Τσίπρας το όχι το έκανε ναι και πρόσθεσε «εγώ τους κρητικούς τους είχα για λεβέντες και όχι για κότες λειράτες».

 Πηγη