Εχουν ανάγκη να προσλάβουν 112.000 εργαζομένους ώστε να γίνουν έργα συνολικής αξίας 17,8 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν το 2017

Η Ιρλανδία αφήνει πίσω της την κρίση, όπως φαίνεται από την ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου. Οι προοπτικές στις κατασκευές είναι πλέον τόσο καλές ώστε η ένωση κατασκευαστών της χώρας (CIF) κάνει λόγο για ελλείψεις προσωπικού στον κλάδο, τις οποίες προσπαθεί να καλύψει.

Είναι ενδεικτικο ότι η CIF θα χρειαστεί να βρει 112.000 εργαζόμενους στις κατασκευές ώστε να γίνουν έργα συνολικής αξίας 17.8 δισ. ευρώ ΟΙ εταιρείες πλέον προσπαθούν να προσελκύσουν ξανά πρώην εργαζόμενους οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τη χώρα την περίοδο της κρίσης καθώς αυξάνεται η ζήτηση για πολλές ειδικότητες στην κατασκευή οικιστικών και επαγγελματικών ακινήτων.

constructionΣυμφωνα  με την CIF, ο κλάδος των κατασκευαστών στην Ιρλανδία αναμένεται να αναπτυχθεί με 9% σε ετήσια βάση από τώρα μχερι το το 2020. “Ζητάμε από τους Ιρλανδούς που έχουν εμπειρία στον κλάδο και έχουν εγκαταλείψει την Ιρλανδία να εξετάσουν να επιστρέψουν στη χώρα προκειμενου να αναλάβουν ενεργό ρόλο στις κατασκευές” ανέφερε ο επικεφαλής της CIF Τομ Πάρλον. Μάλιστα οι προοπτικές απασχόλησης δεν αφορούν μόνον το έργο των 17.8 δισ. ευρώ που έχουν προγραμματιστεί. Επιολέον έργα αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως από την αύξηση δαπανών της κυβέρνησης και της ζήτησης για κατοικίες που έχει αρχίσει σιγά σιγά να καταγράφεται.

Οι εταιρείες επίσης δεν προσπαθούν μονο να προσελκύσουν εξειδικευμένους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και να εκπαιδεύσουν νέους δελέαζοντας τους με υποσχέσεις για δουλειές με προοπτική. Στην προσπάθεια να προσελκύσει στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου αλλα και νέους εργαζόμενους, η ένωση κατασκευαστών καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να επισκεφτούν την ιστοσελίδα τους http://cifjobs.ie/.

Το άρθρο δημοσιεύεται στα ΝΕΑ, 19 Δεκεμβρίου 2016