Σκάλες έχουν τοποθετηθεί στην πόρτα του αεροσκάφους που τελεί υπό αεροπειρατεία, ενώ πούλμαν έχουν προσεγγίσει τον χώρο γύρω από το αεροσκάφος.

Την αεροπειρατεία στο αεροσκάφος που εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο στη Λιβύη επιβεβαίωσε ο πιλότος του αεροσκάφους σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου της Τρίπολης. Σε επαφή που είχε με τον πύργο ελέγχου πριν χαθεί η επικοινωνία ο πιλότος πρόσθεσε ότι προσπάθησε να προσγειώσει το αεροπλάνο στην Τρίπολη ωστόσο, οι αεροπειρατές δεν το επέτρεψαν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στο αεροσκάφος που έχει προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Μάλτας βρίσκεται ένας αεροπειρατής ο οποίος κρατά χειροβομβίδα και είναι οπλισμένος με χειροβομβίδα, ενώ απειλεί να ανατινάξει το αεροπλάνο της εταιρείας Afriqiyah Airways. Ο αεροπειρατής δηλώνει υποστηρικτής του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουμάρ Καντάφι, ο οποίος είχε σκοτωθεί το 2011 στη διάρκεια εξέγερσης, και φέρεται να εμφανίστηκε διατεθειμένος να αφήσει ελεύθερους τους επιβάτες, όχι όμως και τα μέλη του πληρώματος, αν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του, τα οποία όμως δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστά.

Στο αεροσκάφος βρίσκονται 118 επιβαίνοντες, 111 επιβάτες, 82 άνδρες, 28 γυναίκες και ένα παιδί, και επτά μέλη πληρώματος.

Το αεροπλάνο εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Σέμπχα που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Λιβύης προς την Τρίπολη.

Περιμετρικά του αεροπλάνου έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες ενώ οι μηχανές του δούλευαν ακόμη και 45 λεπτά μετά την προσγείωσή του.

Οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Μάλτας έχουν ακυρωθεί ή κατευθύνονται σε άλλα αεροδρόμια.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας έγραψε στο Twitter ότι έχει ενημερωθεί για πιθανή αεροπειρατεία επισημαίνοντας ότι λαμβάνονται έκτακτα μέτρα.

kathimerini.gr