Θεατές γιούχαραν τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα  χτες Τετάρτη βράδυ στο θέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», πριν και μετά την παράσταση του έργου «Ομπίντα».

Λεπτομερέστερα,  σύμφωνα με πληροφορίες, πριν ξεκινήσει η παράσταση, 20 περίπου από τους θεατές γιούχαραν άγρια τον πρωθυπουργό και του ζητούσαν να φύγει. Οι ασφαλίτες του κ. Τσίπρα μπήκαν στη μέση, προσπαθώντας να ησυχάσουν ή και ν΄ απομακρύνουν τους ταραξίες, ενώ ο πρωταγωνιστής κ. Γιώργος Κοτανίδης αναγκάστηκε ν΄ ανέβει στη σκηνή ζητώντας ηρεμία και φωνάζοντας «Ειρήνη υμίν». Τα σπρωξίματα δεν αποφεύχτηκαν.

Τελικά η παράσταση ξεκίνησε (με καθυστέρηση) και ολοκληρώθηκε, αλλά με το τέλος της, όταν ο κ. Τσίπρας πήγε προς τα παρασκήνια για να συγχαρεί τους πρωταγωνιστές, μια γυναίκα τού φώναξε: «Από εκεί πας ντουγρού στη Σιβηρία κι αυτό σου αξίζει!».

Υπενθυμίζεται πως το «Ομπίντα» (στα ρώσικα  θα πει πίκρα, κακοκάρδισμα), είναι ένα πολιτικό έργο που έγραψε ο ίδιος ο κ.  Κοτανίδης. Αφορά τις τελευταίες ώρες της ζωής του έκπτωτου και εξόριστου γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη, πριν την αυτοκτονία του στη Σιβηρία το 1973.