Τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα αντιμετωπίζει η επένδυση της ανάπλασης του Ελληνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το Δασαρχείο Πειραιά ολοκλήρωσε το χαρακτηρισμό της έκτασης του Ελληνικού, καταλήγοντας οτι 37 στρέμματα είναι δάσος.

Η απόφαση αυτή εκτιμάται οτι δυσχεραίνει – εάν δεν την καθιστά αδύνατη – την χωροθέτηση του πύργου στο Ελληνικό, τινάζοντας στον αέρα το επενδυτικό σχέδιο.

Ταυτόχρονα, μετά την απόφαση του Δασάρχη ως προς το χαρακτηρισμό της έκτασης των 37 στρεμμάτων ως δασική, εκτιμάται ότι η έκταση δεν θα είναι δυνατόν να μεταβιβαστεί.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να υπολογιστεί το τίμημα της εν λόγω έκτασης και να αφαιρεθεί από το συνολικό τίμημα (915 εκατ.ευρώ) κάτι που θα οδηγούσε στην ακύρωση του διαγωνισμού.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Ελληνικόν Α.Ε. ενδέχεται να υποβάλει ένσταση κατά της απόφασης του Δασάρχη, διαδικασία που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου 4 μήνες.

Ενδεχομένως, η απόφαση του Δασάρχη να είναι η αιτία που, χθες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε οτι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού.