Άφωνους άφησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισσάβετ Σκουφά όσους παρακολουθούσαν την ομιλία της στη Βουλή. Κι αυτό γιατί από την μια διατεινόταν ότι «τα σχολικά γεύματα αποτελούν ένδειξη μίας ανεπτυγμένης και με κοινωνικό κράτος χώρας» και από την άλλη ισχυριζόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε όπως στο δημοψήφισμα ένα ακόμα «όχι»!

«Κυρία Υπουργέ, κυρία Θεανώ Φωτίου, νομίζω ότι παραλείψατε να αναφέρετε, όπως και παραλείπεται σκοπίμως να αναφερθεί στην Αίθουσα, ότι τα σχολικά γεύματα μάλλον αποτελούν ένδειξη μίας ανεπτυγμένης και με κοινωνικό κράτος χώρας. Διότι τα σχολικά γεύματα σερβίρονται καθημερινά σε όλους τους μαθητές, όλων των σχολικών βαθμίδων, σε δεκατέσσερεις χώρες παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων οι «υποανάπτυκτες» ΗΠΑ, Φινλανδία, Σουηδία, Ιαπωνία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία κ.λπ.», τόνισε αρχικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και έσπευσε να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική των Μνημονίων.

«Ξεχνώντας» μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπαν ξανά «όχι» στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, την ώρα που το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως τα μέτρα επεβλήθησαν από το ΔΝΤ. «Το «όχι» δεν το είπαμε μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015, αλλά το λέμε κάθε φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις.Ποια ήταν η σύγκλιση, λοιπόν, μεταξύ παράλογων απαιτήσεων του ΔΝΤ και του «όχι» ακόμα μία φορά της ελληνικής Κυβέρνησης; Το κείμενο της σύγκλισης είναι το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας η οποία για πρώτη φορά περιλαμβάνει και θετικά μέτρα! Είτε το θέλετε είτε όχι, το κείμενο που καλούμαστε όλοι να ψηφίσουμε περιλαμβάνει και αρνητικά και θετικά μέτρα», υπογράμμισε η κυρία Σκουφά, προκαλώντας την αντίδραση αλλά και τα γέλια της αντιπολίτευσης.

Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πανηγύρισε – με την σειρά της για το χρέος- λέγοντας: «Για πρώτη φορά με «πρώτη φορά Αριστερά» έρχονται παγκόσμιοι Οργανισμοί σαν το ΔΝΤ και λένε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεσμεύονται σε συγκεκριμένα μέτρα για το μη βιώσιμο χρέος και τη διευθέτησή του».