Εγκαίνια: Τρίτη 23 Μαΐου 2017, 20:00/Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

 Στο «ΑΘΗΝΕΟ», τον πρώτο χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας και πολιτισμού της μπίρας στην Ελλάδα, εγκαινιάζεται στις Τρίτη 23 Μαΐου 2017 στις 20.00 η ομαδική εικαστική εγκατάσταση “Pale”.

Διαδεχόμενη την εικαστική εγκατάσταση “Dark” που παρουσιάστηκε από τον Δεκέμβριο 2016 έως τον Μάιο 2017, η εγκατάσταση «Pale» αποτελεί το δεύτερο μέρος ενός διμερούς εικαστικού project που προτείνει ως αντιφατικές αλλά και αλληλοσυμπληρούμενες αφετηρίες έμπνευσης δύο λέξεις (dark & pale) που συνδέονται όχι μόνο με την μπίρα και το χρωματικό και γευστικό της εκτόπισμα, αλλά με την όραση, τη γεύση και την αντιληπτότητα των αισθήσεων εν γένει, καθώς και με τη διαδοχή των εποχών (DARK for WINTER / PALE for SPRING & SUMMER), εντός των οποίων συντελείται η καλλιέργεια της γης και των γεννημάτων της.

Ο τίτλος PALE σηματοδοτεί την δεύτερη ενότητα, της άνοιξης και του θέρους (Μάιος-Δεκέμβριος  2017).

Χαμηλόφωνα «χλωμά» ζωγραφικά, υφασμάτινα και φωτογραφικά έργα καθώς και γλυπτικές εγκαταστάσεις και κατασκευές συνομιλούν στο πλαίσιο της έκθεσης με τα μουσειακά εκθέματα των μόνιμων συλλογών του ΑΘΗΝΕΟ.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί: Νεκτάριος Αποσπόρης, Νίκος Βατόπουλος, Δικαία Δεσποτάκη, Μάρθα Δημητροπούλου, Σταυρούλα Καζιάλε, Βούλα Καραμπατζάκη, Έλενα Κυρκιλή, Γεωργία Μπλιάτσου, Σοβατζόγλου Στέφανος, Ελένη Σουμή, Γιώργος Σκλάβαινας, Άννα Τζώρτζη

 

 

Λίγα λόγια για το ΑΘΗΝΕΟ

Στο ίδιο ακριβώς σημείο που πριν από 50 χρόνια η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δημιούργησε το πρώτο της Ζυθοποιείο, λειτουργεί σήμερα το ΑΘΗΝΕΟ, ένα πρότυπο μικροζυθοποιείο, ένα κέντρο αφιερωμένο στον πολιτισμό της μπίρας, ένας πυρήνας καινοτομίας, γνώσης, εκπαίδευσης, έμπνευσης, τέχνης και ψυχαγωγίας. Στο νέο πολύ-λειτουργικό χώρο, οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία, καθώς ανακαλύπτοντας έναν ιστορικό βιομηχανικό χώρο πρότυπα επανασχεδιασμένο, μπορούν επίσης να μυηθούν στα μυστικά της ζυθοποίησης φτιάχνοντας τη δική τους μπίρα, να πειραματιστούν με τα συστατικά της, αλλά και να μάθουν τα πάντα για την ιστορία της. Το ΑΘΗΝΕΟ έχει σύγχρονη αισθητική και ταυτόχρονα έντονες αναφορές στο παρελθόν, αφού στο χώρο λειτουργεί ένα μικρό αλλά περιεκτικό Μουσείο για τη μπίρα και την ιστορία της, όπου οι επισκέπτες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά οπτικό υλικό για την μακραίωνη διαδρομή της μπίρας από την προϊστορική εποχή ως τις μέρες μας, καθώς και παλιά αντικείμενα και εργαλεία ζυθοποίησης, συλλεκτικές συσκευασίες μπίρας, παλιές διαφημίσεις, καθώς και πλούσιο οπτικό υλικό για την ιστορία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Το ΑΘΗΝΕΟ βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Κηφισού 102, και από τον Μάιο του 2015 φιλοξενεί περιοδικές εικαστικές εκθέσεις και λειτουργεί ως κέντρο εκπαίδευσης με συνεχιζόμενα διαδραστικά σεμινάρια και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Λεπτομέρειες για τη λειτουργία του, τα σημεία όπου βρίσκονται οι μπίρες που παράγει, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης στο Κέντρο Ζυθογνωσίας του ΑΘΗΝΕΟ, είναι συγκεντρωμένες στην ιστοσελίδα www.athineo.gr και στη σελίδα στο facebook: letsbeer.gr.

  

Ώρες λειτουργίας του ΑΘΗΝΕΟ: Σάββατο 13.00-20.00

Ελεύθερη είσοδος με κράτηση θέσης  στο www.athineo.gr/kratisi.html

Λεωφόρος Κηφισού 102, 122 41 Αιγάλεω

 

Related Post